Місто

Мер Житомира незадоволений темпами відновлення дитсадка №58, а до будівництва школи №3 претензій немає

11 July 2017, 16:19

Вже у наступному році дошкільнята зможуть відвідувати дитячий садок №58, який знаходиться в Житомирі за адресою: вул. Крошенська, 12б. Про це під час виїзного брифінгу 11 липня повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Ще два роки тому в цьому приміщенні не було ані вікон, ані цілого даху, втім, його вдалось майже повністю відновити. Та попри те, що ремонтні роботи продовжуються мера не влаштовує, що підрядник не вкладається у визначені терміни.

«Садочок будується, будується фактично з нуля. Єдине, що не влаштовує – це темпи. Занадто багато часу ми вже витрачаємо на те, щоб цей садок ввести в експлуатацію. Встановлено терміни, але терміни порушуються. Я сподіваюсь, що на кінець вересня ми вийдемо до здачі цього об'єкту. У замовника стоїть термін – 1 вересня, але, чесно кажучи, я дивився сьогодні, місяць тому ми також були на цьому об'єкті... Сьогодні ми будемо проводити нараду та або застосовувати санкції, або шукати шляхи виходу для того, щоб посилити роботу по цьому садочку. Після того як буде здано саме будівельний об'єкт, необхідно також передбачити бюджетне фінансування цього закладу. Тому цей процес теж затягнеться на кілька місяців. Але з наступного року діти в цей садок вже будуть ходити. Це вже точно, інших варіантів немає», - переконує Сергій Сухомлин.

За словами міського голови, за недотримання термінів будівництва підряднику, який виконує роботи, загрожують фінансові санкції.

«В договорах санкції передбачені, але проблема в іншому. Застосовуючи санкції, розриваючи договори, ми знову йдемо в нові тендери, це відтягує ще на кілька місяців, на півроку процедуру. Розумієте, у нас є проблеми з львівськими підрядниками, але тут же працюють житомирські. Просто іноді компанії переоцінюють свої сили, набирають замовлення по області, а потім переводять людей з одного на інший об'єкт, і в результаті страждають терміни. Тому будемо карати гривнею. Я думаю, що сьогодні проведемо нараду і розберемо варіанти щодо прискорення темпів будівництва цього об'єкту», - сказав Сухомлин.

Під час виїзного брифінгу міський голова також побував на будівельному майданчику гімназії №3 по вулиці Михайла Грушевського. Тут, зі слів мера, до будівельників немає жодних претензій. Загалом будівництво нового корпусу обійдеться у 50 мільйонів гривень. Проект кілька разів перероблювався, але у кінцевому результаті тепер тут буде збільшено кількість навчальних класів, від 3 до 12, збудовано спортивний та тренажерний зали, а замість буфету буде повноцінна їдальня. На верхніх поверхах навіть передбачені творчі майстерні, де проходитимуть факультативні заняття.

«Цей проект будується в рамках графіку. Ще раз хочу сказати, що багато в чому завдяки підтримці Державного фонду регіонального розвитку, тому що цього року заплановано сюди 20 мільйонів гривень із фонду регіонального розвитку. Дякую їм за підтримку. И ми очікуємо на кінець року готовий корпус з доробленими повністю фасадами і готовим до внутрішніх робіт. Сьогодні на цей рік передбачена сума близько 30 мільйонів гривень. Зараз йде питання експертизи, але сума буде значно більша. Тому що ми бачили по садочку - там сума близько 30 мільйонів гривень, тут школа, фактично, в два рази більше і за кількістю дітей, і по об’ємам, тому сума буде в районі 50 мільйонів», - запевнив мер Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі