Політика

Нардеп від Житомирщини Арешонков: Робити запити – це безпосередній обов'язок депутатів

12 July 2017, 11:00

Народний депутат Володимир Арешонков учора під час голосування за зняття недоторканості голосував «за» щодо всіх кандидатур. І буде дотримуватися такої позиції надалі.

За час роботи в Парламенті Володимир Арешонков направив понад 100 депутатських запитів на основі звернень громадян. Місцеві жителі озвучують народному обранцю актуальні проблеми, а він вирішує їх в рамках депутатських повноважень. Одним із методів роботи є власне запити.

Народний депутат України Володимир Арешонков дав роз'яснення на прохання журналістів.

«Звертатися із запитами – це частина роботи народного депутата. Це регламентована законом можливість обранцю народу вимагати від державних органів виконувати їхні обов'язки», - говорить Арешонков.

«Інша справа, коли ці функції депутат використовує задля власного збагачення. У таких випадках нардеп, як і будь-який інший громадянин, мусить відповідати за свої дії згідно із законом. Категорично засуджую тих депутатів, які заробляють на запитах», - додав Арешонков.

Запити народного депутата В. Арешонкова стосуються актуальних проблем його округу, зокрема проблеми легалізації видобутку бурштину. Наприклад, було направлено запит до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова «Про об'єднання зусиль у боротьбі з нелегальним видобутком бурштину».

26 червня цього року було направлено депутатське звернення до голови Житомирської обласної ради В. Ширми щодо надання інформації, за період 2017 р., про кількість юридичних фірм, які подали заявки щодо видачі дозволів на добуток корисних копалин на території Житомирської обл. Надійшла відповідь: У 2017 р. в обласну раду надійшло звернення Державної служби геології та надр України про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю  «Екологічні технології та будівництво», з метою видобутку бурштину ділянки Білківська, що знаходиться у Коростенському р-ні.

Володимир Юрійович виступає проти вибіркової видачі дозволів на видобуток будь-якій з фірм, допоки «бурштинове питання» не буде урегульовано на законодавчому рівні і не будуть регламентовані прозорі і рівні правила гри з користю для суспільства.

Серед інших – депутатський запит до генеральної прокуратури щодо незаконної видачі Державною службою геології та надр України спеціальних дозволів на користування надрами. Цей запит власне мав на меті закликати генпрокуратуру виконувати свої безпосередні обовязки – реагувати на ситуацію та інформувати про неї суспільство (дивіться фотокопію відповіді). Завдяки цьому, питання було взято на контроль.

Народний депутат додав, що його принципова позиція у цій резонансній темі, звісно, може заважати певним організаціям чи особам. Тому з'являються окремі намагання притягнути за вуха депутатські запити, перекрутити інформацію, поставити все з ніг на голову. «Це банальна мильна бульбашка», яку використовують у брудній передвиборчій боротьбі, яка, очевидно, для когось уже почалася.

«Дехто з конкурентів відчув присмак дострокових виборів і тому розпочав брудну передвиборчу кампанію», - наголосив Арешонков.

Прес-служба народного депутата України Володимира Арешонкова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі