Події

Чоловік відхрещується від крадіжки тротуарної плитки в центрі Житомира, справа до суду не дійде

12 July 2017, 14:56

Стали відомі подробиці крадіжки тротуарної плитки по вулиці Київській у Житомирі. Місцеві робітники розповідають: про те, що з їхньої ділянки хтось цупить плитку, їм повідомив мешканець сусідньої п’ятиповерхівки. Ба більше, описав зовнішність підозрюваного.

«Таврія» чи «Жигуль», не пам’ятаю. Дідусь років 50-60, після восьмої-дев’ятої вечора, як ми завершували роботу він приїздив і будував у себе щось за рахунок Житомира. Власне, і все», – розповідає робітник Антон.

Виявилось, що небайдужі чатували підозрілого чоловіка та викликали поліцію. За словами останніх, зловмисник від крадіжки відхрещується, буцімто нічого не брав, а плитка в його автівці опинилась випадково.

«Під час огляду працівники Житомирського відділу поліції виявили, що у багажнику знаходиться три плитки, поряд із автомобілем ще 13 плиток, але вони знаходились на тротуарі. За поясненнями чоловіка, який керував транспортним засобом, що виникла технічна несправність автомобіля, він зупинився і почав лагодити транспортний засіб. Звернув увагу, що неподалік є плитка, він випадково кинув три плитки, до всього іншого він немає ніякого відношення. За його словами крадіжку він не вчиняв і на меті брати плитку не мав», – говорить керівник відділу комунікації ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Допоки триває поліцейське розслідування, намагаємось з’ясувати, хто ж власник награбованого майна. За коментарями звертаємось до мера Житомира.

«Ми не купуємо плитку, ми не купуємо роботу по укладці плитки, ми не купуємо бордюри. Ми сплачуємо послугу по проведенню капітального ремонту. По закінченню ремонту, коли плитка укладена, всі процедури дотримано, підписується акт виконаних робіт. До цього моменту ми не сплачуємо за роботу. Тому плитка, яку вкрали, – це повністю відповідальність підрядника, який працює. У такому випадку місто ніяких фінансових збитків не несе», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У поліції інформацію підтверджують. Разом із тим зазначають: компанія «Ві. Ай. Пі», якій належить плитка, повідомила правоохоронцям, що не вважає за потрібне розслідувати справу, позаяк збитків їм не нанесено.

«Проводилась перевірка відносно власника цієї плитки, кому належить майно і кому завдано збиток. Оскільки підприємство, яке укладає плитку говорить, що йому збиток не завданий такими діями і він не вважає себе потерпілим, перевірку просять не проводити за цим фактом. Кримінальне провадження, скоріше всього, до суду не піде», – зазначила керівник відділу комунікацій ГУНП у Житомирській області.

Нагадаємо, реконструкція тротуатру по вулиці Київській у Житомирі розпочалася близько року тому, 12 серпня 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 2 липня житомирські патрульні затримали чоловіка, який викрав 16 брусків тротуарної плитки з вулиці Київської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі