Влада

Уряд дозволив отримувати «теплі кредити» будинкам без централізованого теплопостачання

13 July 2017, 11:10

Попит населення на «теплі кредити» цього року перевищує державну підтримку, тому Кабмін збільшив її фінансування на 300 млн грн та надав можливість ОСББ, утвореним у будинках, що не під’єднанні до централізованого теплопостачання, скористатися програмою.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідних урядових рішень – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Раніше механізм Програми «теплих кредитів» унеможливлював участь у ній ОСББ, які утворені у будинках, не приєднаних до систем централізованого теплопостачання – які, наприклад, мають автономне газове опалення. Ми відкоригували цей механізм. Слід зазначити, що ключовою передумовою для впровадження енергоефективних заходів є облік енергоспоживання. Об’єкти, про які йдеться, зараз на 99% оснащені приладами обліку», — пояснив Геннадій Зубко.

Також за інформацією віце-прем’єр-міністра, Програмою «теплих кредитів» вже скористалось близько 300 тисяч домогосподарств. Програма енергоефективності потребує додаткового виділення коштів. Відповідною постановою КМУ її фінансування було збільшено на 300 млн гривень.

«З початку дії програми нею скористалось близько 300 тисяч українських родин. Лише з початку року – близько 85 тисяч родин. Попит населення на «теплі кредити» цього року перевищує державну підтримку, тому програма потребує додаткового фінансового підсилення. Прийняті Урядом зміни забезпечать виконання програми «теплих кредитів» у 2017 році», — зауважив Зубко.

Варто зазначити, що відповідне фінансування забезпечено за рахунок перерозподілу бюджетних коштів.

Як повідомляв Житомир.info, жителі Житомирської області та представники ОСББ у червні 2017 року оформили 602 «теплі» кредити, що вдвічі більше, ніж у травні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі