Влада

Житомирська область цього року залишиться без ангіографічного обладнання

13 July 2017, 12:31

12 липня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про «Перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання у 2017 році».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

«На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 21.02.2017 року № 185 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання» Міністерство охорони здоров'я України здійснило відбір 13 закладів охорони здоров'я у 11 областях, які відповідають усім необхідним критеріям для закупівлі на умовах співфінансування ангіографічного обладнання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що МОЗ України підготувало проект розпорядження Кабінету Міністрів України про «Перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання у 2017 році», який передбачає збільшення обсягу субвенції на 86 476,9 млн грн для областей, які були відібрані для закупівлі ангіографів, за рахунок зменшення субвенції тих областей, які у цьому році не беруть участь у проекті.

Зокрема, Житомирській області зменшують субвенцію на 4 млн 801,3 тис. грн, які були передбачені в державному бюджеті на 2017 рік.

«Кабінет Міністрів України ухвалив проект розпорядження про перерозподіл субвенції на придбання ангіографів. Це рішення дасть змогу забезпечити заклади охорони здоров'я ангіографічним обладнанням та покращити якість надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання. Для тих областей, що не беруть участь у проекті цього року, Уряд планує продовжити програму наступного року», - інформує Міністерство охорони здоров’я.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії облради 6 квітня цього року депутати проголосували за направлення до Кабінету міністрів звернення щодо спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання ангіографічного обладнання для обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі