Економіка

За півроку із зарплат жителів Житомирської області на потреби армії утримали майже 135 млн грн

13 July 2017, 12:32

За 6 місяців 2017 року платники податків Житомирської області сплатили 134,8 мільйони гривень військового збору, що на 30 млн грн більше, ніж рік тому.

Про це 12 липня повідомив сайт головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.

«У першому півріччі 2017 року платники Житомирщини сплатили 134,8 мільйони гривень військового збору (за відповідний період 2016 року – 104,6 млн грн). Зокрема, платниками Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції сплачено 61,7 млн грн, Бердичівської ОДПІ – 23,7 млн грн, Коростенської ОДПІ – 20,2 млн грн, Новоград-Волинської ОДПІ – 16,5 млн грн» ,- повідомив сайт.

У податковій нагадують, що військовий збір був введений в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні проведення АТО. Ставка збору становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Фахівці ГУ ДФС у Житомирській області звертаються до усіх роботодавців регіону, які виплачують своїм працівникам неофіційну заробітну плату і таким чином занижують військовий збір, з проханням своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування з реальних заробітків працівників.

Як повідомляв Житомир.info, місяць тому Житомирська податкова хвалилась збільшенням майже на третину військового збору.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі