Події

Житомирські прикордонники відмовились від 5,5 тис. грн хабара, які пропонував вірменин

13 July 2017, 13:37

Понад 5,5 тисяч гривень хабара намагався дати прикордонникам іноземець, аби його не притягували до адмінвідповідальності співробітники Держприкордонслужби України.

Про це 13 липня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Увечері 12 липня в пункт пропуску «Виступовичі» (Житомирська область – ред.) прибув громадянин Вірменії. Під час проходження паспортного контролю прикордонники встановили, що іноземець перевищив термін перебування в Україні терміном на одну добу. За непритягнення його до адміністративної відповідальності вірменин запропонував прикордонному наряду неправомірну винагороду у розмірі понад 5,5 тисяч гривень. Прикордонники Житомирського загону від хабара відмовилися, а сам факт правопорушення зафіксували у встановленому порядку», - інформують прикордонники.  

Громадянина Вірменії за перевищення терміну перебування в Україні притягнули до адміністративної відповідальності. За ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», правопорушника передали представникам Національної поліції.

Прикордонники інформують, що з 1 липня у їхньому відомстві стартував черговий етап антикорупційної кампанії «Стоп корупції. Від слів – до дій!». Вона триватиме до 1 жовтня 2017 року та передбачає проведення відповідних занять із персоналом, залучення громадськості до активного діалогу та посилення взаємодії із іншими правоохоронними органами.

Державна прикордонна служба звертається до громадян, які перетинають кордон, не порушувати чинного законодавства, а в разі виявлення корупційних дій серед персоналу прикордонного відомства повідомляти на номер гарячої лінії (044)527-63-63.

Як повідомляв Житомир.info, цього ж дня житомирські прикордонники виявили монету 1758 року в салоні Аudi, який їхав до Білорусі.

Фото прес-служби Житомирського прикордонного загону

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі