Події

Житомирський районний суд присудив солдату-строковику 1 рік дисбату за самовільне залишення частини

13 July 2017, 17:45

Житомирський районний суд підтримав позицію військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України та засудив військовослужбовця строкової служби за самовільне залишення військової частини до 1 року тримання в дисциплінарному батальйоні за вчинення ним злочину передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини без поважних причин тривалістю понад один місяць в умовах особливого періоду).

Про це Житомир.info повідомив заступник військового прокурор Житомирського гарнізону майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Військовослужбовець строковик однієї з військових частин, яка дислокується на території Житомирської області, маючи на меті ухилитись від конституційного обов’язку, пов’язаного із захистом Батьківщини, без дозволу відповідних командирів та інших поважних причин в кінці липня 2016 року вирішив стати на злочинний шлях і залишив територію військової частини. Майже 8 місяців солдат-строковик ухилявся від проходження військової служби та за цей час не вжив жодних заходів для повернення на службу. В подальшому, вказаного військовослужбовця під час досудового розслідування знайдено та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою», - розповів заступник військового прокурора.

До вступу вироку в законну силу, військовослужбовець строкової військової служби перебуватиме під вартою на гауптвахті Житомирського Зонального відділу Військової служби правопорядку.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року в Житомирській області був засуджений молодший сержант, який ухилявся від військової служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі