Місто

Інженер технагляду про укладання асфальту після зливи в Житомирі: Жодних порушень немає

14 July 2017, 11:34

На проспекті Незалежності у Житомирі 13 липня робітники укладали асфальт не в калюжі, а на ділянку мокрої дороги, де було зроблено бітумну проливку.

Про це Житомир.info розповів заступник начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради Віталій Шевчук.

«Аби не бути голослівним, вчора (13 липня, – ред.) я запросив спеціаліста з технагляду, який має сертифікат щодо будівництва та ремонту автомобільних доріг. У той момент, коли після дощу на проспекті Незалежності відновили роботи з укладання асфальту, він саме проїжджав позв і бачив усе на власні очі. За його словами, якщо була зроблена бітумна проливка (що й було зроблено), то на мокру дорогу асфальт класти можна», – зазначив Шевчук.

Інженер технічного нагляду Андрій Радько у коментарі Житомир.info підтвердив, що жодних порушень у діях робітників немає.

«Розлив в’яжучого (дорожнього бітуму, – ред.) був зроблений по сухому асфальту під основу. За наявними в Інтернеті фото- і відеоматеріалами, після дощу укладальник стояв з піднятими плитами, а катки докатували асфальтобетон, який був покладений. У цьому немає жодного порушення. Потім, де укладальник працював і стояв кран, там сухий асфальт і розлив був зроблений по сухому або вранці 13 липня, або ще позавчора. Тобто жодних калюж там, де працювала техніка, не було. Справа в тому, якщо розлив зроблено по сухому асфальту, то потім, навіть якщо пройшов дощ, достатньо лише змести воду, оскільки бітум уже «прилип» до асфальту. У кузові бункеру асфальт має температуру близько 160 градусів (температура укладання – від 160 до 140 градусів). Тому якби навіть на покритті, зверху бітуму, і залишилась якась вогкість, то вона моментально випарувалась би. Я можу запевнити, що у цьому випадку жодних порушень немає», – пояснив Радько.

Як повідомляв Житомир.info, 13 липня після сильної зливи у Житомирі продовжували ремонтувати дорожнє покриття на проспекті Незалежності. При цьому городяни скаржились, нібито асфальт клали прямо в калюжі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі