Події

Рибоохоронний патруль біля Житомира піймав порушника-раколова, а на водосховищі виявив сітку з дохлою рибою

17 July 2017, 15:10

Житомирський рибоохоронний патруль на річці Тетерів виявив порушника-раколова, а на Малинському водосховищі – смердючу сітку з дохлою рибою.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба місцевого рибоохоронного патруля.

«17 липня цього року на р. Тетерів, в с. Корчак Житомирського району громадянин ловив раки раколовками в кількості 14 штук, чим порушив Правила любительського і спортивного рибальства. Стосовно правопорушника складено  адміністративний протокол за ч.3 ст. 85КУпАП (порушення Правил любительського і спортивного рибальства) із вилученням знарядь лову до виконання рішення постанови. Крім цього, на річці Ірша (водосховище «Малинське») інспекторів Житомирського рибоохоронного патруля привернув увагу неприємний запах. Шукаючи джерело цього запаху, вони натрапили на сітку, яка вже однозначно довгий час перебувала у воді. У ній була велика кількість риби, яка почала розкладатися і мала неприємний запах. Поряд з нею була і жива риба, яка постійно потрапляла до сіток і з часом теж могла загинути. Завдана шкода не тільки природі, але й людям, бо з цього водосховища береться питна вода для міста», - йдеться у повідомленні.

Житомирський рибоохоронний патруль нагадує, що Правилами любительського і спортивного рибальства встановлюється обмежена кількість риби (3 кг) на одного рибалку на добу, кількість гачків (не більше 5 на водоймах загального користування і 10 на водоймах, де впроваджене платне рибальство), а також кількість снастей для вилову раків (не більше 5 на ловця).

«Житомирський рибоохоронний патруль закликає усіх громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства! Якщо Ви стали свідком порушення Правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів просимо повідомити на «гарячу» лінію: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74», - закликають рибохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, 11-12 липня Житомирським рибоохоронним патрулем спільно з Державною екологічною інспекцією були проведені рибоохоронні заходи на території Коростенського і Хорошівського районів: за дві доби було виявлено 18 правопорушень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі