Суспільство

Як пройшло свято чорниці та музики в «бурштиновій» столиці Житомирської області

17 July 2017, 16:16

На проведення свята «Weekend в Олевську» 15 липня з міського бюджету витратили 10 тисяч гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook 17 липня повідомила Олевська міська рада.

«Сила громади – в самій громаді! Це яскраво продемонстрував Weekend в Олевську, що відбувся 15 липня. Скажемо наперед, що з бюджету було використано на проведення свята всього 10 тисяч гривень, які були витрачені на виготовлення банера, придбання тканини для оздобленні інсталяцій-арок та придбання повітряних кульок. Сміливо можна говорити, що фестиваль вуличної музики в Олевську стане традиційним», - повідомила міськрада.

За повідомленням, городян і гостей «бурштинової столиці» розважали тріо «Euphoria» (Ірина Кльоц, Юлія Кравченко, Тетяна Нестерук, ансамбль будинку культури (Денис Нечипорчук, Ігор Васильчук, Олександр Романчук, Анатолій Бочковський, Володимир Михайленко, Павло Халімончук), гітаристи Михайло Гриб та Іван Кравчук, бандуристки з Нових Білокоровичів Наталія Лук’янчук, Катерина Ліпка, Анастасія Ходаківська (керівник -Ірина Кравченко), троїсті музики та Юрій Яковчук, ансамбль «Рідня» з Кам’янки, Петро Хильчук та Василь Талах з Перги, а також гурт «Смайл» з Олевська.

Окрасою фестивалю вуличної музики назвали Василя Воливача з Радомишля (екстрімфолк).

«Милували око майстри декоративно-прикладного мистецтва Ніна Зайнчковська, Марія Бондар (картини з бісеру), Олена Стрелюк та Лариса Хоменко (вироби зі стрічок), Ольга Денисенко (вироби з воску), Альона Горова (миловаріння), Ірина Рабош з Варварівки, Володимир Гришко з Забороччя та Світлана Петричук з Бердичева (живопис), Ірина Горбовська, Наталія Баланчук (вироби ручної роботи з різних матеріалів), Оксана Михайленко з Кишина та Ірина Поліщук з ЦХЕТУМу (вироби з бісеру), Юлія Десюк (сучасний живопис), вишиті та картини з бісеру демонструвала Євгенія Гур’єва», - пише міськрада.

«Найпотужнішим загоном» у мерії назвали господинь, які приготували різноманітну смакоту з чорниць.

«Кулінарне мистецтво представили працівники міської ради, відділів освіти та культури, усіх Центрів розвитку дитини та дитячих садочків з Олевська, а також ДНЗ із Лопатич, Сущан, Хмелівки», - інформує Олевська міськрада.

 Як повідомляв Житомир.info, цього року організатори дійства в Олевську вирішили поєднати традиційне свято «Чорниці-вечорниці» з виступами місцевих музикантів. У травні 2017-го на 1305-річчя Олевська провели свято-реконструкцію під назвою «Ми з древлянського коріння».

Світлини Віктора Костинського зі сторінки Олевської міськради у соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі