Політика

З’явився текст законопроекту про читання «Отче наш» у Верховній Раді: прописана черговість по фракціях

17 July 2017, 17:15

17 липня на сайті Верховної Ради оприлюднили текст проекту закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо читання молитви «Отче наш» відразу після відкриття пленарних засідань).

Авторами законопроекту, який був зареєстрований в парламенті 13 липня, є дев’ять депутатів: Оксана Білозір (фракція БПП), Павло Унгурян (Народний фронт), Олег Березюк («Самопоміч»), Валерій Дубіль (ВО «Батьківщина»), Юрій Мірошниченко (Опозиційний блок), Андрій Шипко (група «Відродження»), Микола Лаврик (БПП), Юрій Соловей (БПП) та Юрій Павленко (Опозиційний блок), який очолює Житомирську обласну організацію Опоблока.

За задумом авторів, прийняття законопроекту сприятиме поверненню до християнських цінностей, підвищенню духовності в стінах Українського Парламенту, а також підвищенню продуктивності роботи Верховної Ради України та зниженню політичної напруги і зменшенню протистоянь.

«Молитва «Отче наш» (або Господня молитва) є головною молитвою у християнстві, яка надана безпосередньо Ісусом Христом. Читання молитви «Отче наш» відразу після відкриття пленарного засідання сприятиме духовній консолідації народних депутатів України і налаштовуватиме їх на відповідальну і продуктивну роботу з урахуванням основних християнських цінностей. Наші предки-християни традиційно читали молитви і передусім «Отче наш», починаючі всі відповідальні справи», - зазначається у пояснювальній записці до законопроекту.

У проекті закону визначена черговість читання молитви.

«Відразу після оголошення про відкриття кожного пленарного засідання головуючий на пленарному засіданні надає слово для читання з трибуни Верховної Ради молитви «Отче наш» почергово представнику однієї з депутатських фракцій (депутатських груп). При цьому читання молитви є правом, а не обов’язком як депутатських фракцій (депутатських груп), так і окремих народних депутатів. Черговість визначається у такому порядку: на першому пленарному засіданні після відкриття чергової сесії слово для читання молитви надається представнику депутатської фракції (депутатської групи), що має найбільшу кількість членів; на наступному пленарному засіданні слово для читання молитви надається представнику депутатської фракції (депутатської групи), що має другу за чисельністю кількість членів тощо», - прописано в законопроекті.

На сайті зазначено, що 17 липня проект закону переданий на розгляд Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі