Влада

Бажаючі увійти до громадської ради при Житомирській ОДА півтори години сперечалися і блокували трибуну

17 July 2017, 18:45

У масштабну суперечку перетворилися установчі збори з формування нового складу громадської ради при Житомирській ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, до Житомирської ОДА надійшло 96 заяв від бажаючих стати членами громадської ради, але 23 відмовили «через несвоєчасне усунення недоліків». Саме це й стало предметом суперечки.

Зокрема, представники громадських організацій Ігор Пірожок та Ігор Малі заявили, що ініціативна група працювала непрозоро і несправедливо, допустивши низку порушень під час розгляду заяв. Після такої заяви група хлопців заблокувала трибуну, тож голосування, яким із 73 претендентів мали визначити 35 осіб, які й увійдуть до нової громадської ради, не відбулося.

Після півторагодинної суперечки і взаємних звинувачень учасники зібрання таки винесли на голосування 2 питання. Спершу вони включили до складу ініціативної групи 5 людей, які мають перевірити документи від тих представників, які прагнуть увійти до громадської ради, але отримали відмови. А після цього більшість проголосувала за те, щоб перенести збори на тиждень.

«Ми домовилися щодо того, щоб перевірити 73 організації і доперевірити або довключити ті організації, які не були допущені», - пояснила секретар ініціативної групи з формування громадської ради при Житомирській ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, до попереднього складу громадської ради при Житомирській ОДА, яку сформували у квітні 2015 року, входили 176 представників інститутів громадянського суспільства. Перед початком формування нової громадської ради облдержадміністрація повідомляла, що кількісний склад громадської ради визначається установчими зборами та не може становити більш як 35 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі