Влада

Юридичний департамент Житомирської міськради не рахує подані судові позови

18 July 2017, 10:01

Юридичний департамент Житомирської міської ради не знає точної кількості судових позовів, які були подані з початку 2017 року та скільки справ, де міська рада є позивачем чи відповідачем, розглядається зараз у судах.

Така інформація міститься у відповіді на інформаційний запит Житомир.info.

30 червня редакція направила запит з проханням надати відповідь на наступні питання:

1. Скільки позовів Житомирською міською радою було подано до суду з початку 2017 року. По яким питанням та хто є відповідачем у цих позовах.

2. Скільки позовів, де відповідачем є Житомирська міська рада або виконавчий комітет міської ради, розглядається у судах станом на 1 липня 2017 року. По яким питанням та хто є позивачем.

3. Скільки судових засідань за участю представників Житомирської міської ради, як однієї зі сторін, відбулося з початку 2017 року. Скільки не відбулося через відсутність представника міської ради.

4. Штатна чисельність працівників юридичного департаменту Житомирської міської ради, середній вік працівників та наявні вакансії.

17 липня від міської ради була отримана відповідь за підписом заступника мера Матвія Хренова.

«Запитувана вами інформація у своїй сукупності не відображена, не задокументована та не створена ні Житомирською міської радою, ні її виконавчими органами як органами місцевого самоврядування, і тому не є публічною інформацією в розуміння ст. 1 Закону... Крім того, законами України чи іншими нормативно-правовими актами не передбачено обов’язку Житомирської міської ради та її виконавчих органів вести облік поданих та отриманих позовів, виграних та програних справ, інформації про стадії розгляду судових справ, відомостей про кількість судових засідань, які відбулися або не відбулися за участю представника органу місцевого самоврядування, даних про те, хто є відповідачем у судових спорах та інформацію про категорії судових справ, в яких стороною є міська рада», - зазначається у відповіді на інформаційний запит.

Далі у листі повідомляється, що за результатами квартального аналізу якості роботи юридичного департаменту встановлено, що станом на 3 травня поточного року у провадженні департаменту перебувало понад 700 судових справ.

«У більшості із вказаних справ органи місцевого самоврядування виступають відповідачами або третіми особами на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Юридичний департамент забезпечує судовий супровід спадкових, земельних, житлових, адміністративних справ, справ про адміністративні правопорушення та про стягнення заборгованості за договорами», - інформує міська рада.

Штатна чисельність працівників юрдепартаменту складає 10 одиниць, станом на 5 липня вакансій у юридичному департаменті не було.

Як повідомляв Житомир.info, директором юридичного департаменту Житомирської міської ради у вересні 2015 року був призначений Євгеній Черниш, до цього посада керівника юрдепартаменту була 1,5 роки вакантна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі