Економіка

За 6 місяців аудитори Житомирської області відшкодували втрат на понад 15 млн грн

18 July 2017, 12:46

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом першого півріччя забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів держави на суму 15,8 млн грн.

Про це повідомляє Державна аудиторська служба України.

«Із цих коштів до бюджетів, бюджетних установ, організацій і підприємств державної та комунальної форм власності надійшло 2,3 млн грн. Відшкодовано і поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 13,5 млн грн.», – йдеться у повідомленні.

До порушників бюджетної дисципліни застосовано 15 заходів впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 57 управлінських рішень. Крім того, розпочато 20 досудових розслідувань та вручено 13 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

До суду подано два позови щодо відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів загалом на 1,2 млн грн. Перед органами прокуратури, об’єктами контролю або їхніми органами управління ініційовано 18 позовів.

«За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 56 посадових осіб, до дисциплінарної – 24 особи, зокрема звільнено із займаних посад 18 осіб. Крім того, до матеріальної відповідальності притягнуто 5 осіб», – уточнює Держаудитслужба.

Як повідомляв Житомир.info, аудитори Житомирської області за п'ять місяців 2017 року забезпечили відшкодування втрат на 13,3 млн грн. При цьому в області майже на 335 млн грн попереджено порушень у сфері закупівель за січень-травень 2017 року.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі