Події

За тиждень Житомирський рибоохоронний патруль вилучив понад 70 сіток, човен та 67 кг риби

19 July 2017, 09:15

Минулий тиждень для Житомирського рибоохоронного патруля виявився багатим на виявлення правопорушень. Інспектори патрулюють територію Житомирської області щоденно, а також реагують на повідомлення небайдужих громадян, які звертаються на «гарячу» лінію та виїжджають за їх викликом.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«За тиждень роботи Житомирський рибоохоронний патруль виявив 42 порушення. З них складено 16 адміністративних протоколів за грубе порушення Правил рибальства. Інспекторами вилучено 71 заборонене знаряддя лову, виготовлене із сіткоснастевого матеріалу, 1 гумовий човен, а також 67 кг незаконно добутих водних біоресурсів. Протиправними діями правопорушників державі завдано збитків на суму 11 тис. 978 грн. Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області направлено справи до суду і з правопорушників буде стягнуто не тільки штраф у розмірі до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680грн) із конфіскацією знарядь лову, але й завдані державі збитки», - йдеться у повідомленні.

Житомирський рибоохоронний патруль нагадує усім громадянам, що риба, яка знаходиться у природній водоймі є власністю держави. На кожен екземпляр незаконно добутої риби за правилами любительського і спортивного рибальства нараховуються збитки за таксами, затвердженими на державному рівні. Напр.: 1 екземпляр коропа (сазан) – 306 грн, 1 екземпляр карася – 17 грн, 1 екземпляр плітки – 85 грн, 1 екземпляр щуки – 340 грн, 1 екземпляр судака – 510 грн, 1 екземпляр лина – 119 грн, 1 екземпляр рака – 25,5 грн.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський рибоохоронний патруль на річці Тетерів виявив порушника-раколова, а на Малинському водосховищі – смердючу сітку з дохлою рибою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі