Влада

В облраді вирішували, де знайти 25 млн грн на добудову школи у Кодні Житомирського району

19 July 2017, 11:54

У селі Кодня Житомирського району місцева школа вже 30 років стоїть недобудована, а на завершення робіт необхідні великі кошти.

З цим питанням 19 липня на зустріч з головою обласної ради Володимиром Ширмою прийшли батьки учнів Коднянської школи, - повідомила прес-служба Житомирської обласної ради.

«Питання не нове. Будівництво розпочато ще 30 років назад, але в силу різних обставин досі не завершено. За нинішніми розрахунками, потреба у коштах сягає понад 25 мільйонів гривень. У ході зустрічі були окреслені шляхи вирішення даного питання», - інформує облрада.

По – перше, керівництво району буде пропонувати створити на базі Коднянської школи опорну, що надасть можливість залучити додатковий фінансовий ресурс.

По-друге, Володимир Ширма підтримав пропозицію звернутись на черговій сесії обласних ради до центральних органів влади щодо фінансування будівництва даного навчального закладу.

Також питання виділення певної суми з обласного бюджету планується внести на розгляд депутатів.

«На думку Володимира Ширми, ще одним виходом для завершення будівництва є входження до складу об’єднаної громади, адже пріоритет у виділенні коштів з ДФРР надається саме ОТГ», - інформує прес-служба облради.

На зустрічі були присутні заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута, керівництво Житомирського району та представники підрядної компанії.

Як повідомляв Житомир.info, у селищі Червоне Андрушівського району Житомирської області, яке увійшло до півфіналу Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017», за 11,3 млн грн збираються капітально відремонтувати місцеву школу.

Фото прес-служби облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі