Економіка

Кабмін не погодив наміри «Нафтогазу» підвищити з 1 жовтня ціну на газ для населення

19 July 2017, 14:34

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні в середу, 19 липня, схвалив фінансовий план Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на 2017 рік, який передбачає збереження фінансової стабільності енергохолдингу та не несе підвищення ціни на газ для споживачів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Представляючи рішення, Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів підкреслив, що всі завдання визначені, а ухвалення фінплану дозволить ефективно управляти процесами в компанії. Разом з тим, за пропозицією Уряду НАК «Нафтогаз України» спільно з Мінекономрозвитку, Мінфіном та Міненерговугілля скоригує доходну частину плану «відповідно до діючих цін», - зазначається в повідомленні.

Глава Уряду Володимир Гройсман запропонував ухвалити рішення, пропозиція була підтримана одностайно. Уряд також затвердив перелік очікуваних показників роботи Наглядової ради НАК «Нафтогаз України».

Раніше повідомлялося, що НАК «Нафтогаз України» очікує підвищення ціни на газ для населення на 18,84% або на 931 гривню за 1 тисячу кубометрів до 5,873 тисяч гривень за тисячу кубів без ПДВ з жовтня  З ПДВ це б становило 7,05 грн за 1 куб.м газу.

«Це передбачено фінансовим планом НАКу на 2017 рік, який винесений на обговорення уряду 19 липня. Згідно з ним, ціна реалізації газу для споживачів на яких Кабінетом міністрів покладено спеціальне зобов'язання (ПСО, тарифи для населення) до 1 жовтня відповідає поточним цінам, а з 1 жовтня збільшена на 19% до 5,873 тисяч гривень за тисячу кубів без ПДВ», - повідомляла Економічна правда з посиланням на «Українські новини».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 квітня поточного року ціна на газ для побутових споживачів Житомирської області встановлена на рівні 6,96 грн. за куб. м. В травні цього року прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав «брехнею» інформацію про підвищення з 1 жовтня ціни на газ для населення. 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі