Події

Затриманий житомирський еколог щомісяця «заробляв» на хабарах 20-30 тис. грн, - управління СБУ

19 July 2017, 17:13

Керівник середньої ланки управління Державної екологічної інспекції в Житомирській області систематично вимагав і одержував хабарі за сприяння підприємцям в уникненні адмінвідповідальності.

Про це повідомляє прес-група управління СБУ в Житомирській області.

«Завідувач одного з підрозділів управління Держекоінспекції систематично вимагав і одержував від підприємців району за не реагування на викриті під час рейдових виїздів у райони Житомирщини порушення земельного законодавства. Свою «бездіяльність» він оцінював від 3 до 10 тисяч гривень – у залежності від важкості викритого порушення. За оперативними даними СБУ, щомісячний «додатковий заробіток» здирника становив орієнтовно 20-30 тисяч гривень», - інформує СБУ.

Зазначається, що 19 липня у центрі Житомира співробітники УСБУ та прокуратури затримали хабарника одразу після отримання ним у під’їзді будинку чергового хабара: 3,5 тисячі гривень він зажадав від підприємця-забудовника з Чуднівського району за безперешкодний видобуток піску для потреб підприємства.

Раніше поліція області інформувала, що факт отримання неправомірної вигоди був задокументований, а грошові кошти вилучені. Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, затримання чиновника-хабарника відбувалося близько 13.30 біля супермаркету «Еко», що на розі вулиць Леха Качинського та Малої Бердичівської.

 

Фото прес-групи управління СБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі