Влада

У Бердичеві старі котельні планують переобладнати під гаражі для учасників АТО

20 July 2017, 12:58

Підтримати пропозицію щодо переобладнання недіючих котелень у Бердичеві звернувся до членів виконавчого комітету на засіданні міський голова Василь Мазур. Адже на території міста в комунальній власності є будівлі, котрі залишилися від комунальних підприємств і нині не використовуються для надання відповідних послуг, а також недобудовані приватні об’єкти, котрі перепродані і пустують. Зокрема, у більшості випадків, це приміщення колишніх котелень, бойлерних і недобудов.

Про це пише сайт Ріо Бердичів.

«Працівники міської ради об’їхали дані об’єкти, поспілкувалися з жителями тих районів, де такі будівлі розташовані, і проаналізували, що в цих приміщеннях знаходиться. Ось і виникла пропозиція ці приміщення, котрі не представляють інтересу у подальшому їх використанні за призначенням, надати хлопцям та дівчатам, котрі захищають у цей непростий для країни час нашу державу, у якості гаражів для учасників АТО. Павлу Гайдаманчуку, який очолює громадську організацію «Спілка учасників АТО Бердичева та Бердичівського району» доручили проаналізувати, хто з учасників АТО проживає у районах розташування даних старих котелень, які знаходяться на балансі тепломережі чи водоканалу, та надати їм ці приміщення для подальшого переобладнання під гаражі. Цим самим міська влада планує зробити добру справу і віддати шану учасників АТО з одного боку, а з іншого – задіяти будівлі у корисній і потрібній діяльності, виключивши можливості збирань там молоді і різних категорій осіб, що стало, на жаль, поширеним явищем», - йдеться у повідомленні.

Таке приміщення, яке вже давно використовувала тепломережа, є біля колишньої спортивної школи.

«Обладнання з нього вже демонтоване, а в приміщенні зачасту збираються діти, особливо - з неблагополучних сімей. Такі приміщення, які можна реконструювати і якими можна забезпечити учасників бойових дій АТО для зберігання власних транспортних засобів, є по вулиці Героїв України, вулиці Данилівській, вулиці Озерній. Звернення про це надходили і від КП «Бердичівтеплоенерго», вони підтримують пропозицію подальшого використання недіючих котелень за умови проживання учасників АТО в будинках, прилеглих до цих об’єктів. Тим більше, що мешканці прилеглих будинків всіма руками за такий варіант і підтримують його. Тому АТОшникам планують дозолити в подальшому реконструювати дані будівлі під індивідуальні гаражі згідно розробленій і встановленій законодавством проектній документації. В деяких недіючих котельнях «Бердичівкомуненерго» буде доручено демонтувати труби, що там залишились», - зазначається на сайті.

Відділ містобудування та архітектури спільно з відділом комунальної власності і земельних відносин за участі Спілки учасників АТО має визначитися зі списком тих, кому дістануться ці приміщення, аби вони не залишалися без чийого-небудь контролю.

Фото з сайту Ріо Бердичів

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня АТОшники перекрили трасу Київ-Чоп у Житомирській області через те, що нібито була призупинена видачі землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі