Влада

Майбутній держреєстр отримувачів субсидій повинен бути відкритим для населення, - в. о. директора департаменту Житомирської ОДА

20 July 2017, 15:03

В Україні до кінця 2017 року обіцяють створити Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій.

Про це 20 липня повідомив Урядовий портал.

«19 липня Кабінет Міністрів України прийняв постанову "Деякі питання щодо призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива". Зазначеним актом передбачається внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, якою визначено порядок надання житлових субсидій, в частині внесення інформації про призначені субсидії до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій», - інформує вісник Уряду.

Відповідно до постанови, реєстр буде створений до 20 грудня 2017 року.

Держателем реєстру визначено Міністерство соціальної політики, а інформацію про призначені субсидії включатимуть до реєстру структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у містах держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад, які призначають субсидії.

«Прийняття акту дозволить налагодити єдиний державний облік отримувачів субсидії, що підвищить ефективність надання відповідної допомоги населенню», - зазначає Урядовий портал.

На думку тимчасово виконуючого обов’язки директора департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації  Василя Павлюка, даний реєстр буде відкритим для населення.

«Поки невідомо, яким він буде - відкритим чи закритим. Можливо, будуть оприлюднені не всі особисті дані споживачів, як того вимагає закон про захист персональних даних, і певні пункти будуть приховані, як в електронних деклараціях. Однак цей реєстр, гадаю, має бути відкритим, інакше для чого тоді його створювати?», - сказав Василь Павлюк.

Нагадаємо, на 2017 рік Житомирській області додатково виділять 150 млн грн субвенції на житлові пільги та субсидії.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни вже можуть писати заяви на монетизацію зекономлених субсидій, щоб мати можливість отримати до 700 гривень відшкодування. Виплати держава розпочне у вересні 2017 року, прийом заявок триває.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі