Влада

Житомирська область - перша в Україні, де сімейні лікарі почали «сортувати» причини звернень пацієнтів

21 July 2017, 13:07

Житомирська область  є першою в Україні, де медики розпочали впроваджувати класифікацію причин звернення до сімейного лікаря.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський 21 липня під час брифінгу в Житомирському інституті медсестринства.

«Основна причина візиту - це відкриття тренінгу первинної ланки по впровадженню міжнародної класифікації причин звернення до сімейного лікаря. Міністерство співпрацює з Міжнародною спілкою сімейних лікарів, і ми отримали ліцензію на використання класифікації причин звернення до сімейного лікаря. Ця класифікація - це зміна філософії роботи лікаря-сімейника, це принцип роботи, впроваджений у сорока країнах світу, і це один із кроків безпаперового життя на первинній ланці (терапевта, педіатра). Для нас це дуже важливо. Ми говоримо про те, що ця класифікація, ця нова філософія роботи лікаря "первинки", вона, дає можливість у кінцевому підсумку лікарю більше спілкуватися з пацієнтом. По-перше, ми отримуємо об'єктивну інформацію, об'єктивну статистику того, що відбувається, ми розуміємо реальний стан справ щодо причин звернення, реальну завантаженість лікаря-сімейника. Паралельно ця система, яка запускається, стане частинкою системи e-Health, паралельно вона позбавляє лікарів від паперової роботи в принципі. Цього ніколи не було раніше», - сказав Лінчевський.

Заступник міністра назвав Житомирську область першою, яка самостійно розпочала впровадження нового проекту в галузі сімейної медицини.

«Чому важливий Житомир? Бо власне саме житомирські «сімейники» самостійно зібралися, і ті тренери Житомирщини, котрі були Міністерством підготовлені... Сімейні лікарі Житомирської області, вони спільно з департаментом зараз організовують тренінг із впровадження цієї системи для своїх лікарів. Це перша область. Саме житомиряни зібралися і проводять те, що має бути в кожній області. Можна закуповувати комп'ютери, видавати чудові накази, але поки лікарі самостійно не навчаться працювати по-новому, нічого не запрацює. Нам дуже приємно бачити житомирську спільноту «сіменників», котрі почали цю роботу першими», - сказав Олександр Лінчевський.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня в Житомирі з робочим візитом перебуває заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський. На його думку, низький рівень вакцинації та антивакцинальні настрої і державі інспіровані неграмотними представниками медіа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі