Влада

Лінчевський у Житомирі висловився проти медичної субвенції, бо вона «розмащується і розпорошується»

21 July 2017, 13:35

У Міністерстві охорони здоров’я України відходитимуть від практики державної субвенції на медичну галузь, бо така практика є несправедливою і застарілою.

Про це висловився заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський під час брифінгу в Житомирському інституті медсестринства 21 липня.

«Субвенції (на зарплати) не повинно бути. Тут, скажімо відверто, субвенції не повинно бути - від цієї схеми фінансування треба відходити. Ми повинні фінансувати звернення, ми повинні фінансувати угоди між «сімейниками». Субвенція - це таке дуже радянське і несправедливе. Вона «розмащується», розпорошується - в результаті ті, хто багато працюють, вони отримують мало, а так не мало би бути.  Субвенція - це застаріле щось. Ми від цього відійдемо», - сказав він.

Нагадаємо, у 2017 році на зарплату медикам Житомиру пообіцяли 9,6 млн грн додаткової субвенції, однак вже в травні медики не отримали зарплату і їздили до Києва. На рік  Житомирській області пообіцяли 167 млн 660,3 тис. грн освітньої та 746 млн 486,2 тис. грн медичної субвенції

Як повідомляв Житомир.info, заступник міністра похвалив Житомирську область за ініціативу стосовно нового підходу в роботі сімейних лікарів і насварив журналістів, які сприяють низькому рівню вакцинації в країні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі