Влада

Суд завершив розгляд справи про перейменування вулиць Житомира, але рішення приймуть після дебатів

21 July 2017, 15:06

Корольовський районний суд завершив розгляд справи про перейменування вулиць в Житомирі по суті та допитав усіх свідків по справі. За словами представника позивача, видавши розпорядження про перейменування вулиць на виконання закону про декомунізацію, міський голова порушив права тих житомирян, які виступають проти перейменування.

«В даному розпорядженні міського голови щодо перейменування сказано: «...Враховуючи рекомендації комісії з топоніміки та на виконання закону України про декомунізацію...», але там ні слова не сказано про «враховуючи думку громадськості». На запитання представника відповідача «Які ж порушені права позивача?» я пояснив: порушується його конституційне право і права, надані іншими законами, щодо участі у справах держави як безпосередньо, так і через органи виконавчої влади або ж депутатський корпус. Він у собі уособлює оті десятки тисяч, які проти перейменування вулиць. Люди обурені тим, що перейменували вулиці», - каже представник позивача Леонід Баранюк.

Розпорядження міського голови не порушує нічиїх прав, оскільки жителі міста були попереджені про проведення громадських обговорень - переконані представники відповідача.

«Розпорядження прийнято з урахуванням всіх вимог Закону про декомунізацію. Тобто, загалом позиція позивача ґрунтується лише на тому, що не знали з якихось причин про громадські слухання, тому об’єктивно не змогли взяти участь у них. Проте з матеріалів справи вбачається, що були і оголошення в газеті “Місто”, і на інтернет-ресурсах були відповідні оголошення про проведення громадських обговорень, тому ми, в принципі, вважаємо, що будь-який житомирянин, який цікавився життям міста, подіями, які відбуваються, мав змогу взяти участь у громадських обговореннях і висловити свою думку», - переконана заступник директора юридичного департаменту Житомирської міської ради Марина Кузнєцова.

Розглянувши усі матеріали справи та допитавши свідків, суд призначив дату судових дебатів. Наступного разу сторони зустрінуться у судовій залі 4 серпня. Як позивач, так і відповідач впевнені у своїх позиціях і готові доводити свою правоту під час дебатів.

«Житомирська міська рада в особі Житомирського міського голови позицію свою на судових дебатах не змінює. Ми вважаємо, що розпорядження є абсолютно законним, а позивні вимоги необґрунтованими абсолютно. Тому немає підстав для зміни такої позиції в суді. Сьогодні відбулось засідання, але суду необхідний додатковий час для того, щоб дослідити всі матеріали справи. Ми навіть підтримуємо цю позицію суду, тому що будь-яка сторона в повному, всебічному та об’єктивному дослідженні обставин справи та доказів, які надані», - каже Марина Кузнєцова.

«Ми надіємося, з огляду на ті докази, які нами надані, сподіваємось на прийняття рішення судом об’єктивного, неупередженого і справедливого», - каже представник позивача Леонід Баранюк.

Остаточну крапку у справі щодо скасування розпорядження мера Житомира про перейменування вулиць Корольовський районний суд може поставити вже за два тижні, а саме 4 серпня 2017 року.

Нагадаємо, 3 лютого 2017 року в Корольовському районному суді м. Житомира розглядали справу про перейменування вулиці Маликова.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року мер Житомира підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі