Місто

У Житомирі загасили «вічний вогонь» – міняють газовий лічильник та обладнання

24 July 2017, 12:19

Через необхідність заміни лічильника на обладнанні «вічного вогню» на монументі Слави тимчасово буде припинено газопостачання об‘єкту. Після заміни засобів обліку подача газу буде відновлена.

Про це 24 липня повідомляє сайт міської ради.

«На минулому тижні експертна комісія у складі фахівців управління комунального господарства міської ради, представників ПАТ «Житомиргаз» та ДП «Житомирстандартметрологія», за підсумками проведеного дослідження, попередньо встановила, що газовий лічильник, встановлений на Вічному вогні, не може використовуватися через технічний стан. Є відповідний акт на демонтаж лічильника», - зазначив заступник начальника управління комунального господарства міської ради Віталій Шевчук.

Наразі лічильник вже демонтовано, а оплата за газ буде здійснюватись згідно максимальних норм витрат газу обладнанням «вічного вогню». Якщо до демонтажу лічильника середня витрата газу становила 1200-1300 кубометрів газу на місяць, то за новою системою обрахунку ПАТ «Житомиргаз» вона буде складати 8900 кубометрів газу.

«Аби уникнути таких переплат на час заміни лічильника газопостачання буде тимчасово припинено. Просимо вибачення у житомирян за тимчасові незручності», - наголосив Віталій Шевчук.

Аби замінити лічильник необхідно отримати технічне завдання, виготовити проектно-кошторисну документацію та закупити, власне, лічильник та змонтувати його.

«Всі ці дії фахівці міської ради здійснюватимуть у максимально короткі строки, аби відновити роботу Вічного вогню», - інформує міська рада.

Нагадаємо, у проекті міського бюджету на 2017 рік передбачалися кошти на оплату вартості газу для монументу Слави – 244,6 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року було зареєстровано дві петиції про припинення газопостачання до «вічного вогню», але жодна з них не набрала необхідних 250 голосів. 

Фото з сайту міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі