Культура

Дитяча бібліотека в Житомирі організувала для школярів «читально-розважальний» літній табір

24 July 2017, 13:12

Вже другий місяць при Житомирській обласній дитячій бібліотеці на вул. Пушкінській, 36 діє літній бібліотечний табір «Сонечко».

Як розповіла Житомир.info директор бібліотеки Ольга Лепілкіна, табір працює щодня з 10 до 18 години, знайомить з книгою та організовує дозвілля дітей і є абсолютно безкоштовним.

«У нас вже є невеличка група дітей віком від 6 до 10 років, але ми запрошуємо всіх бажаючих. Табір працюватиме все літо, він є альтернативою літнім таборам та селу. Дитину можна залишити на одну, дві чи три години, або ж на цілий день. Вікових обмежень немає: починаючи з 5-6 років, якщо дитина залишається без сліз та крику, і до 11 класу», - розповіла керівник закладу.

З дітьми займаються бібліотекарі. Діти не лише читають, з ними проводять веселі конкурси, вікторини, розігрують сценки, малюють та співають. Їм показують мультики та пропонують пограти в комп’ютерні ігри. Обов’язково – прогулянка на свіжому повітрі. Мами з немовлятами можуть перевдягнути та погодувати в бібліотеці дитину.

Зі слів Ольги Лепілкіної, до бібліотеки части приходять діти з літніх таборів відпочинку – почитати, позайматися та пограти. До послуг маленьких відвідувачів – сучасна інтерактивна дошка.

Як повідомляв Житомир.info, останнім часом житомирські бібліотеки осучаснюються: запроваджують електронні каталоги та книги, забезпечують відвідувачів інтернетом, перетворюють свої коридори у фотогалереї, а читальні – у концертні зали.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі