Влада

Між депутатами Житомирської облради на потреби виборців розділять більше 7 млн грн, отриманих від перевиконання бюджету

24 July 2017, 14:51

Житомирська область за другий квартал має перевиконання бюджету в сумі майже 30 млн грн.

Про це з посиланням на директора департаменту фінансів Ганну Ємченко 24 липня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«За другий квартал обласний бюджет має додатковий фінансовий ресурс – 29 млн 706 тис. грн, з яких 25%, а це 7,4 млн грн, спрямовуються депутатам на виконання їхніх власних депутатських повноважень. Решта 22,2 млн грн спрямовуються облдержадміністрацією спільно з обласною радою на потреби області», – повідомила Ганна Ємченко 24 липня на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності.

За даними ОДА, 900 тис. грн планують спрямувати на купівлю автомобіля для ситуаційного центру поліції (нагадаємо, профільна комісія облради відмовила ГУНП у придбанні спецавтомобіля з фото- й відеофіксацією та прослуховуванням), 250 тис. грн на заходи з техногенної та пожежної безпеки, 146,5 тис. грн для кардіохірургічного відділення на витратні матеріали та 360 тис. грн на штучні клапани, 500 тис. грн Баранівській РДА на співфінансування відновлювальних робіт у багатоквартирному будинку в смт Довбиш та 60 тис. грн для ремонту свердловини в с. Липники Лугинського району.

Ганна Ємченко вона додала, що держава надає Житомирській області 4 види субвенції:

  • 202,1 тис. грн на вибори (у Швайківській сільській раді Бердичівського району та Головківській сільській раді Малинського району);
  • 52 млн грн на погашення різниці в тарифах на теплову енергію, водопостачання та водовідведення;
  • 13 млн на придбання житла сім’ям загиблих учасників АТО, інвалідам I-II групи та тим, що втратили нижні кінцівки;
  • 561,6 тис. грн на освіту.

Крім цього, 150 тис. грн буде спрямовано Бердичівському та Малинському районам на грошову оцінку земель.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році депутати Житомирської міської ради отримали з бюджету по 100 тисяч гривень, які могли витратити на потреби своїх округів та виборців. Як вони розпорядилися грішми – читайте тут. Депутат облради Максим Вілівчук за депутатські кошти планує реалізувати проект «Сучасний захисник України» - на першому його етапі житомирські художники виконають 15 картин про захисників.

Ганна Ємченко 

Фото - Житомирська ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі