Події

У Житомирській області випадково знайшли тіла двох чоловіків, убивць вже розшукали

24 July 2017, 15:15

У Житомирській області знайшли тіла двох чоловіків, поліцейські вбивць вже розшукали.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Аналізуючи події минулого тижня, окремо хочу виділити серед того, що сталося на Житомирщині за цей незначний проміжок часу, 3 вбивства та 2 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень. 17 липня у с. Станишівці за магазином було знайдено тіло чоловіка, закидане камінням. Згодом з’ясувалось, що це 39-річний житомирянин, про безвісне зникнення якого рідні заявили до поліції кілька днів тому. Не зважаючи на те, що чоловік пролежав у хащах майже тиждень, поліцейські все ж змогли зібрати докази і встановили особу, підозрювану у причетності до вбивства. Ним виявився 20-річний житель Житомирського району, якому нині обрано запобіжний захід – тримання під вартою», - написав Вячеслав Печененко.

Також начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомив, що 20 липня на околиці Коростеня у канаві було знайдено ще одного чоловіка з явними ознаками насильницької смерті.

«Тіло пролежало також більше тижня, допоки його випадково знайшли перехожі. Проте уже наступного дня оперативники встановили, спочатку особу потерпілого, 30-річного місцевого жителя, а потім – і з ким він ще 11 липня чаркував і, де отримав тілесні ушкодження, що стали причиною смерті. Нині 27-річний підозрюваний під вартою. В обох випадках смертям передувало спільне застілля. У Малинському районі 54-річний чоловік травмував колишню тещу, підстерігши її по дорозі з магазину. 79-річна жінка отримала 6 ножових поранень, на щастя, загрози життю немає. Чоловіка, який раніше уже притягувався за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, нині ми розшукуємо. У Хорошеві 20 липня та у Житомирі 22 липня сталися конфлікти, у результаті яких травми різного ступеня тяжкості отримали місцеві жителі. Винуватці подій встановлені, тривають необхідні слідчо-розшукові заходи. Однак доводиться констатувати, що відпочинок із зловживанням алкоголем для багатьох закінчується закономірно неприємно або й трагічно», - зазначив начальник Нацполіції області.

У прес-службі ГУНП у Житомирській області стосовно вбивства в Коростені повідомили, що під час огляду місця події, за метрів 300 від крайнього провулку міста, поліцейські встановили, що тіло чоловіка пролежало більше тижня.

У ході судово-медичної експертизи, у нього зафіксовано тілесні ушкодження у вигляді численних переломів ребер та грудини.

Відтак було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

«Під час першочергових заходів нам вдалося встановити особу загиблого, він виявився 30-річним жителем м. Коростеня, який мешкав неподалік місця, де його і знайшли. Згодом у ході огляду квартири, де він жив, якщо її можна назвати житлом через занедбаність та сморід, ми встановили приблизний перебіг подій останнього дня його життя – це було 11 липня», – розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Віктор Бугира.

«Увечері двоє чоловіків та безпосередня власниця квартири, 21-річна дівчина, разом розпивали спиртне. В якийсь з моментів їх «інтелектуальна» бесіда зайшла в глухий кут і виник конфлікт, що переріс у бійку між «кавалерами». У результаті один із них від отриманих травм помер. Тіло пролежало у квартирі ще кілька днів, допоки колишній товариш не виніс його уночі у простирадлі і не викинув у канаву, де ще за тиждень труп і виявили. Нині підозрюваний у вбивстві затриманий відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про взяття його під варту. За наявною інформацією, 27-річний чоловік - житель м. Сум, який з незрозумілих поки причин тимчасово перебував на Житомирщині. Поліцейські перевіряють його причетність до інших кримінальних діянь. За умисне вбивство йому загрожує від 7 до 15 років ув’язнення», - йдеться у повідомленні.

Фото зі сторінки у Facebook Вячеслава Печененка

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня у Черняхівському районі господар будинку зарізав свого знайомого, з яким розпивав спиртне.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі