Влада

Депутати хочуть утворити комісію, яка за 30 днів має оцінити корупційні ризики в Житомирській облраді

24 July 2017, 17:54

У Житомирській обласній раді хочуть утворити комісію, яка буде оцінювати корупційні ризики в самій же облраді.

Відповідний проект рішення 24 липня опублікований на сайті обласної ради.

«Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 19 Закону України «Про запобігання корупції», Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 грудня 2016 року № 126, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 28 грудня 2016 року за № 1718/29848, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від               , обласна рада вирішила утворити комісію з оцінки корупційних ризиків у Житомирській обласній раді. Затвердити склад комісії з оцінки корупційних ризиків у Житомирській обласній раді та Положення про комісію з оцінки корупційних ризиків у Житомирській обласній раді згідно з додатками 1, 2 відповідно», - йдеться у проекті рішення.

Якщо депутати підтримають цю пропозицію, то комісія за 30 днів з моменту створення має провести оцінку корупційних ризиків у Житомирській обласній раді та підготувати звіт відповідно до результатів роботи.

До складу комісії, яку будуть очолювати заступники голови облради, пропонується включити 19 людей, в тому числі 8 депутатів обласної ради.

У положенні визначені такі основні завдання комісії:

оцінка корупційних ризиків у Житомирській обласній раді;

сприяння у залученні депутатами обласної ради відповідних фахівців, громадських організацій з метою надання пропозицій до орієнтованого переліку питань, який може використовуватися для ідентифікації корупційних ризиків у Житомирській обласній раді;

забезпечення гласності і прозорості роботи комісії, належного рівня інформованості населення області про хід роботи з оцінки корупційних ризиків у Житомирській обласній раді;

складання звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у Житомирській обласній раді.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня цього року Корольовський районний суд закрив провадження по справі про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відносно першого заступника голови Житомирської облради Сергія Крамаренка. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі