Події

Селянин утримував у пустій хаті рецидивіста, який в Житомирській області пограбував стареньку родичку

25 July 2017, 14:40

Романівські поліцейські затримали грабіжника 82-річної пенсіонерки – той заховався на горищі старої хати під купою одягу та вдавав, що спить.

Про це 25 липня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«22 липня до Романівського відділення поліції Житомирської області надійшло повідомлення про пограбування 82–річної жительки смт Миропіль. Схвильована жінка, яка назвалася сусідкою потерпілої, розповіла, що незнайомець відібрав у пенсіонерки мобільний телефон, та вказала прикмети ймовірного грабіжника. На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції», - інформує відділ комунікації.

За словами пенсіонерки, вона помітила незнайомця у будинку, коли він проходив повз кухню, де вона поралась. Чоловік кинувся до неї, ударив та став вимагати гроші. Господиня закричала про допомогу, тож злодій схопив мобільний телефон, що лежав поруч, та втік. Крики пенсіонерки почув її сусід та кинувся навздогін незнайомцеві, який вискочив з будинку. Він намагався переконати того зупинитися та віддати чужу річ. Втім, на втікача ці слова не подіяли. Тож чоловік просто прослідкував за чужинцем, який сховався у пустуючому будинку та дочекався поліції.

«У ході огляду хати, на яку вказали свідки та очевидці, ми знайшли підозрюваного на горищі. Він заховався під купою старого одягу та вдавав, ніби давно там спить. У подальшому вдалося встановити його причетність до пограбування, тож його доставили до відділу поліції», -  розповів начальник Романівського відділу поліції Руслан Мшанецький.

За словами затриманого, 42-річного жителя м. Бердичева, він приїхав на Романівщину на відпочинок. Тут, у смт Мирополі, йому у спадок від баби залишилась хата. Саме у ній він і переховувався після скоєння пограбування.

Зі слів Руслана Мшанецького, затриманий був раніше засуджений за розбій та інші майнові злочини. Кілька місяців тому він звільнився з місць позбавлення волі.

«Він розповів, що вирішив роздобути грошей, тож вирішив залізти у хату своєї далекої родички, вважаючи, що в будинку нікого немає. Всередину потрапив, пошкодивши вікно з тильної сторони будівлі, та почав ходити кімнатами, вишукуючи цінності. Тут і зустрівся з господинею», - інформує поліція.

Поліцейські вилучили з місця події низку речових доказів, у тому числі й телефон пенсіонерки. Суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відповідно до ч. 3 ст. 186 (Грабіж) чоловікові загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, днями житомирські копи розшукали молодиків, які на вул. Параджанова пограбували чоловіка та втекли на скутері.

Фото головного управління Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі