Події

Житомирським «айдарівцям» загрожує довічне ув’язнення за розбій та умисне вбивство

25 July 2017, 17:12

Четверо підозрюваних у вчиненнях розбою і умисного вбивства пенсіонера, що мали місце 28 січня 2017 року в селі Люхча Сарненського району Рівненської області, перебувають під вартою, ще один – під  цілодобовим домашнім арештом.

У числі підозрюваних є житомиряни, - повідомило 25 липня головне управління Національної поліції в Рівненській області на своїй сторінці у Facebook.

«Слідчим управлінням ГУНП в Рівненській області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом щодо злочинної діяльності п’ятьох чоловіків, причетних до розбою у селі Люхча Сарненського району, де в перестрілці загинув пенсіонер. Під вартою нині перебувають четверо підозрюваних у вчиненнях розбою і умисного вбивства, що мали місце 28 січня у селі Люхча. Ще один, 32-річний житомирянин - водій мікроавтобуса, на якому злочинці втікали з місця події, перебуває під цілодобовим домашнім арештом», - інформує рівненська поліція.

Також повідомляється, що після затримання зловмисників у помешканні 43-річного жителя Житомира під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили арсенал зброї.

«Нами зібраний комплекс доказів, проведені експертизи, які підтверджують їхню причетність до вбивства, розбою та незаконного зберігання зброї. Крім того, під час проведення досудового розслідування із кримінального провадження було виокремлено ще одне, кваліфіковане за статтею 410 Кримінального кодексу України (викрадення вогнепальної зброї). Слідством встановлено перебування цих осіб у зоні АТО, звідки власне ця зброя була і привезена», - цитує прес-служба заступника начальника ГУНП в Рівненській області Олександра Панасюка.

За даними поліції, за вчинення умисного вбивства з корисливих мотивів та розбою чоловікам загрожує до 15 років за ґратами або ж довічне ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, на початку року в селі Рівненської області колишні бійці батальйону «Айдар», мешканці Житомира, з метою відібрати 8 кг бурштину вбили чоловіка зброєю, яку привезли із зони бойових дій.

Фото ГУНП в Рівненській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі