Події

У Житомирській області «малозабезпечений» власник двох автівок повернув державі 55 тис. грн соцвиплат

26 July 2017, 12:33

Житель міста Малин Житомирської області у заяві на одержання соціальної допомоги «забув» зазначити власні автомобілі – Mersedes Benz та вантажний MAN.

Про це 26 липня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За процесуального керівництва Коростишівської місцевої прокуратури, закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом надання неправдивих відомостей з метою одержання соціальних виплат жителем Малина (…). Під час перевірки щодо призначення, нарахування та виплати усіх видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів управлінням праці та соцзахисту населення виконкому Малинської міськради, встановлено порушення вимог чинного законодавства»,  - інформує прокуратура.

Зокрема, житель Малина, оформлюючи документи на одержання державної соціальної допомоги для малозабезпечених сімей, вказав у заяві неправдиві відомості, не зазначивши, що як член сім’ї має у своїй власності два автомобілі – легковий Mersedes Benz Sprinter та вантажний MAN L 2000. Такими умисними діями державному бюджету було заподіяно збитків на загальну суму понад 55, 6 тис грн, - зазначає прес-служба прокуратури.

У ході досудового розслідування, яке проводилося місцевим відділенням поліції, чоловік добровільно відшкодував завдані державі збитки. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Малинського районного суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2016 року стало відомо, що  органи соціального захисту населення області зайво виплатили людям державної допомоги та субсидій на понад 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі