Події

Результати обшуку в помешканні житомирянина, якого підозрюють у крадіжках: снаряди, патрони, наркотики

26 July 2017, 12:40

25 липня під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 31-річного жителя обласного центру поліцейські виявили артилерійські снаряди, патрони, нарковмісні рослини та інші речі, що свідчили про протиправну діяльність господаря.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Дільничні офіцери Житомирського відділу поліції, перевіряючи інформацію про крадіжки, запідозрили причетність до них 31-річного житомирянина. Відтак 25 липня правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем його проживання. В одній з кімнат поліцейські виявили пакет зі снарядами калібру 23 мм та корпус від гранати Ф-1. Поруч знаходились і патрони до автоматичної зброї калібру 5,45 мм. Усього експерти нарахували 69 набоїв. Господар пояснив, що боєприпаси знайшов випадково. Щоправда, де саме, так і не визначився, розповідаючи історії про прогулянки чи то поблизу військової частини, чи то на закинутому полігоні», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у будинку поліцейські виявили посуд з подрібненою сировиною, сухі стебла рослин, за попередніми даними, конопель. А у мультиварці господар готував специфічну «страву» - макові голівки. Поміж сміття були розкидані шприци, стояли пляшки з інгредієнтами, що зазвичай використовуються для приготування наркотичних засобів. Також поліцейські виявили у помешканні пігулки сильнодіючого засобу та понад десяток мобільних телефонів.

«Чоловік вже раніше притягувався до відповідальності за вчинення крадіжок: то у сусідів поцупить деревину, то його затримають із обпаленими дротами, зрізаними з ліній зв’язку. Цього разу просто вразило те, що доросла людина принесла до себе додому боєприпаси, навіть не замислившись про небезпеку, що загрожує йому та оточуючим. Нині ми перевіряємо походження усього вилученого», - прокоментував начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Усе виявлене направлено на експертне дослідження. Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати від 3 до 7 років позбавлення волі.

 

Фото ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, 24 липня між коліями біля залізничного вокзалу «Житомир» виявили два снаряди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі