Влада

УДЦР офіційно заявив, що двоє з трьох мобільних операторів зарано включили 3G у Житомирі

26 July 2017, 15:31

Український державний центр радіочастот заявляє, що двоє з трьох найбільших мобільних операторів зарано включили 3G у Житомирі.

Позиція УДЦР щодо включення мережі 3G в Житомирі окремими мобільними компаніями опублікована 26 липня на сайті організації.

«25 липня деякі ЗМІ поширили інформацію про включення мережі 3G в Житомирі компаніями «Київстар» та «ВФ Україна». Повідомляємо, що наразі вказаним операторам мобільного зв’язку дозволи на запуск базових станцій 3G в Житомирі не видавалися. Для перевірки цієї інформації фахівцями Житомирського обласного відділу УДЦР було проведено позапланову перевірку, яка підтвердила експлуатацію зазначеними операторами незаконно діючих пристроїв, чим було порушено п.2 ст. 30 Закону України «Про радіочастотний ресурс України», - йдеться у повідомленні.

Український державний центр радіочастот надіслав компаніям «Київстар» та «ВФ Україна» попередження про порушення чинного законодавства та вимогу негайно вимкнути зазначені базові станції до отримання офіційних дозволів на використання радіоелектронних засобів мережі ЗG на Житомирщині.

«УДЦР сподівається, що усі мобільні оператори приведуть роботу своїх базових станцій у відповідність до вимог чинного законодавства і в подальшому будуть його безумовно дотримуватися», - зазначено у повідомленні на сайті.

Нагадаємо, близько 18.00 25 липня Київстар повідомив, що в Житомирі вже запустили 3G. Згодом доступ до 3G отримали і абоненти Vodafone. Водночас, lifecell офіційно повідомив про запуск 3G лише вранці 26 липня, а пізно ввечері 25 липня на сторінці компанії у фейсбук з’явилося повідомлення, що «бідолаги» колеги забули про офіційний дозвіл УДЦР.

26 липня представник компанії «Київстар» вручив меру Житомира пам’ятну SIM-картку, з якої було зроблено перший тестовий дзвінок у міській мобільній мережі «третього покоління».

Як повідомляв Житомир.info, 24 липня виконавчий директор Українського державного центру радіочастот Вадим Гулько повідомив про отримання погодження від Генерального штабу ЗСУ на використання базових станцій 3G в Житомирі. Він також уточнив, що «зелене світло» отримала трійка найбільших операторів. Vodafone ще 19 липня анонсував появу 3G у Житомирі з 26 липня цього року. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі