Місто

Поліцейські взялися за житомирські маршрутки: фіксують порушення та перевіряють технічний стан

26 July 2017, 16:40

Житомирські поліцейські взялися перевіряти технічний стан та перевезення пасажирів у маршрутних таксі.

Про це 26 липня на своїй сторінці у Facebook написала патрульна поліція Житомира.

«З метою стабілізації стану аварійності на пасажирському транспорті, а також у рамках реалізації плану взаємодії з Державною службою України з безпеки на транспорті та Національної поліції України, інспектори патрульної поліції міста Житомира спільно з представниками управління транспорту та зв'язку Житомирської міськради, Укртрансбезпеки розпочали проведення профілактичних заходів серед водіїв маршрутних транспортних засобів. Така перевірка триватиме до 27 липня та включатиме у себе не тільки документування порушень ПДР допущених водіями автобусів, а й перевірку технічного стану транспортних засобів задіяних до перевезення пасажирів. Також буде проводитись і роз’яснювальна робота серед водіїв щодо безпечного керування транспортними засобами, дотримання вимог законодавства, особливостей організації пасажирських перевезень. За результатами перевірок, якщо будуть виявленні порушення правил дорожнього руху України, інспектори патрульної поліції складатимуть відповідні адміністративні матеріалів», - йдеться у повідомленні.

У коментарі Житомир.info речник патрульної поліції Світлана Зіляк сказала, що патрульні також перевіряють пасажиромісткість в маршрутках.

«Перевірка розпочалася ще 18 липня цього року і триває до 27 липня. У маршрутках перевіряємо й пасажиромісткість. Якщо є виклик на «102» стосовно перевищення кількості пасажирів – патрульні виїжджають і проводять з водієм роз’яснювальні роботи, якщо ж таке порушення відбувається систематично – складається адмінпротокол», - розповіла Світлана Зіляк.

Фото патрульної поліції

Як повідомляв Житомир.info, заступник мера Житомира Дмитро Ткачук у квітні 2017 року розповів про дослідження пасажиропотоку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі