Влада

Фахівці Держрибагентства розповіли, що побачили в житомирському Тетереві неподалік картонного комбінату

26 July 2017, 16:48

25 липня інспектори Держрибагентства виїжджали за викликом про масову загибель риби в районі Житомирської картонної фабрики та відібрали зразки риби й проби води.

Про це 26 липня Житомир.info повідомила прес-служба управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області.

«25 липня до управління надійшло повідомлення про загибель риби на річці Тетерів, в межах м. Житомира в районі Житомирського картонного комбінату. На місце події була направлена комісія (…). Візуальним оглядом річки Тетерів встановлено, що дуже велика кількість риби знаходилась в передзаморному стані – скупчувалася в центрі річки ближче до поверхні водного шару, намагаючись споживати кисень з повітря. Вода була каламутно – сірого кольору та мала різкий неприємний специфічний запах. Також на місці події виявлено загиблу рибу, а саме: плітка, окунь, краснопірка, лящ, бичок річковий, уклія (верховодка), раки, карась, судак та щука. Деяка риба мала на животі виразки червоного кольору», - повідомляють в Держрибагентстві.

Працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області відібрали зразки риби та проби води для проведення лабораторних досліджень. На даний час у рибагентстві  очікують результати досліджень. Причини загибелі водних біоресурсів встановлює Житомирська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини.

Також 25 липня Держрибінспекція повідомляла Житомир.info про факт загибелі риби у річці Тетерів біля села Станишівка Житомирського району. Інспектори зафіксували зміну кольору води (каламутно-жовта) та масовий мор кількох видів риби та раків. 20 липня були відібрані проби, про результати досі не відомо.

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня цього року житомирські рибалки ходили до заступника мера скаржитися на дохлу рибу в районі колишньої паперової фабрики. Після розмови чиновник виїхав на вулицю Івана Гонти, на яку вказували ходаки, де через поломку трубопроводубув зафіксований порив води. 26 липня на кількох житомирських вулицях не було води, однак у мерії запевняють, що воду постійно підвозять.

Фото - управління Державного агентства рибного господарства в області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі