Влада

Акція протесту та сварки за землю для монастиря УПЦ МП не допомогли скасувати рішення сесії Житомирської облради

27 July 2017, 19:20

Із самого ранку, 27 липня, під стінами обласної ради на майдані Корольова збираються люди. Вони представляються представниками патріотичних громадських організацій та представниками Чоповицької об’єднаної територіальної громади. Люди розповідають: зібрались тут, щоб вимагати від депутатів відміни рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою монастирю УПЦ Московського патріархату на території Чоповицької громади Малинського району.

За словами представника Чоповицької ОТГ Богдана Ходаковського, в Чоповицькій громаді проживає 51 учасник бойових дій і люди вважають принизливим віддавати землю структурі «з приставкою московський».

Розглядати це питання депутати обласної ради починають аж через п’ять годин, наприкінці сесії. До трибуни по черзі виходять як противники того, щоб церкві московського патріархату надали дозвіл на розробку проекту землеустрою, так і захисники монастиря.

Втім, голосів «за» відміну рішення обласної ради не вистачило. Після того, як депутати не проголосували за відміну рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою монастирю УПЦ Московського патріархату, вони спробували повернутись до голосування. Проте така пропозиція Володимира Ширми не знайшла підтримки народних обранців. Коли стало остаточно зрозуміло, що депутати не збираються скасовувати дозвіл на відведення майже 24 га землі монастирю УПЦ Московського патріархату, активісти почали палити перед будівлею облради фаєри та димові шашки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі