Культура

Учасників Всеукраїнського конкурсу автентичного співу в Новограді-Волинському нагородили грошовими преміями

31 July 2017, 14:12

У місті Новоград-Волинський Житомирської області втридцяте провели Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела».

Як повідомляє на сторінці у Facebook відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради, заходи відбувалися впродовж трьох днів, з 28 по 30 липня 2017 року.

«Головний акцент свята було зроблено на вшануванні творчості й життєвого шляху Лесі Українки. Тож, окрім офіційних фрагментів свята, під час заходу звучали українські народні пісні, проводилися екскурсії у музеях міста, фотовиставки та виставки художніх робіт. Усі бажаючі мали чудову нагоду переглянути фотовиставку журналіста-фотографа Віки Ясинської «Портрет солдата» та виставку робіт конкурсу малюнків, присвячену 30-й річниці Міжнародного свята, які були розміщені у Молодіжному центрі. У міському Палаці культури імені Лесі Українки поціновувачі безсмертного таланту геніальної поетеси мали можливість відвідати виставку сувенірної та друкованої продукції свята під назвою «Лесині джерела» - погляд крізь 30-річчя». У музеї родини Косачів цими днями було відкрито виставку картин художників міста, а у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки – персональну виставку художніх робіт місцевого художника В’ячеслава Пилипенка», - інформує мерія.

У міському парку культури і відпочинку відбулось свято української народної пісні за участю аматорських колективів Житомирської області «З народної криниці»; у музеї родини Косачів – концерт народного ансамблю камерної музики «Класік», на площі Лесі Українки – концерт народного хору с. Білозір’я Черкаської області. Родзинкою свята став виступ на Фортеці вокального ансамблю «Чорнобривці» м. Руставі (Грузія) та народного аматорського хору «Для душі» Романівського РБК Житомирської області, - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю.

Також традиційно відзначили лауреатів обласних літературно-мистецьких премій імен Лесі Українки та Олени Пчілки (перелік переможців – за посиланням) та переможців ХVІІ Всеукраїнського конкурсу автентичного співу «Животоки».

«До участі у ХVІІ Всеукраїнському конкурсі автентичного співу «Животоки», який відбувся 29 липня 2017 року у міському Палаці культури імені Лесі Українки, подали заявки 41 учасників з Київської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Чернігівської та Житомирської областей. Журі особливу увагу звертали на репертуар та його колоритність; успадкування регіональних традицій; відтворення говірки, мовного діалекту відповідної місцевості; природність виконання; костюм, традиційний одяг відповідної місцевості», - інформує Новоград-Волинська мерія.

Учасників «Животоків» преміювали у трьох вікових категоріях. Найвищою нагородою – дипломом «Гран-прі» та премією в розмірі 1 тис. грн - нагородили Гаврилюка Сергія з Сарненського району Рівненської області. Диплом «За оригінальність костюму» та премію в розмірі 500 грн вручили Лазарчук Софії, а диплом «Найстаршому виконавцю» та 500 грн премії отримала Шваб Надія (1930 року народження) з села Бовсуни Лугинського району Житомирської області, - інформує відділ зв’язків з громадськістю.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня в рамках підготовки до 30 Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» в місті Новоград-Волинський Житомирської області провели загальноміський суботник.

Фото зі сторінки у Facebook  Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі