Суспільство

В Житомирській області люди вимагали ремонту «мертвої» дороги, де в ямах можна саджати дерева

31 July 2017, 19:59

Ями, в які можна посадити дерево – саме по такій дорозі щодня на роботу та з роботи змушені добиратись люди, котрі живуть поблизу селища Попільня Житомирської області. Щоб проїхати по ній, водії скидають швидкість до кількох кілометрів на годину, бо інакше ризикують залишитись без коліс. Місцеві розповідають: вже кілька днів поспіль намагаються звернути увагу місцевої та обласної влади на розбиту дорогу і домогтись хоча б часткового ремонту. Але, оскільки жодної реакції від чиновників не було, то люди вирішили 31 липня перекрити трасу.

«Ми хочемо добитись ремонту нашої об’їзної дороги, бо якщо восени агрофірма почне возити свій урожай, то з неї не лишиться нічого. Люди просто не зможуть там проїхати. Проїхати дорогою дуже складно, об’їжджаємо по узбіччям, ями по коліно. Вона просто зруйнована. Це труп, це не дорога, її просто немає», - розповідає місцевий мешканець Артур.

«Будемо добиватись. Обіцянки-цяцянки, це, як говориться, дурному радість. А нам треба не радість, нам треба, щоб якісь дії були», - каже місцевий мешканець Олег.

Після того, як люди годину не пропускали транспорт в обох напрямках, на проблемну ділянку дороги приїздить заступник начальника Служби автомобільних доріг. Чиновник каже: про проблему знає, але розводить руками – вдіяти нічого не може, бо на ремонт цієї дороги грошей не передбачено.

«На сьогоднішній день для того, щоб цю дорогу привести в нормативний стан, потрібен 21 мільйон гривень. В державі на сьогоднішній день таких коштів нема. Я можу сказати: якщо обласна адміністрація, обласна рада, районна рада і держава разом виділять кошти, то ця дорога буде відремонтована», - розповідає заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області по експлуатаційному утриманню Андрій Золотько.

Слідом за представником Служби автдоріг на місце приїжджає і голова Попільнянскої райдержадміністрації. Чиновник каже те саме: у районному бюджеті грошей на ремонт дороги немає, а на звернення, котрі він направляв на Житомирську облдержадміністрацію та Службу автомобільних доріг, у відповідь отримував самі лише відписки.

«Відповіді були такого характеру, що подаються пропозиції до формування бюджету державного. Коштів в цьому році, як сказав заступник керівника Служби автомобільних доріг, на капремонт, або поточний ремонт не передбачено, лише на утримання. Кажуть, що буде видно, побачимо – отакі відповіді ми маємо на сьогоднішній день», - розповідає голова Попільнянської РДА Роман Суботенко.

Врешті, чиновники обіцяють звернутись до обласної влади по допомогу і після двох годин блокування місцеві все-таки погоджуються звільнити проїжджу частину та пустити транспорт. Вже в кабінеті голови РДА активісти ухвалюють текст звернення до губернатора, який влаштовує людей.

«Оскільки у нас таких коштів ні в районному, ні в бюджеті громади немає, то ми звертаємось спільним листом (я, як голова адміністрації, голова районної ради і голова об’єднаної селищної ради) до голови ОДА з проханням розглянути дане питання на обласній комісії. Якщо вона буде визнана аварійною, то виділити кошти. І ми готові на певне співфінансування задля покращення виконання робіт на даній дорозі», - сказав голова Попільнянської РДА.

Попри обіцянки чиновників місцеві мешканці кажуть: якщо і цього разу усі забудуть про розбиту дорогу – люди готові до більш рішучих дій.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі