Події

Колишнього житомирського «журналіста року» підозрюють у державній зраді

1 August 2017, 20:12

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі, а також сприяння діяльності терористичних організацій, скоєних жителем м. Житомир.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«У вівторок, 1 серпня 2017 року, за погодженням із процесуальним керівником прокуратури області, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 161, ч. 1 ст. 258-3 КК України.  Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомир надано дозвіл на затримання підозрюваного з метою приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Установлено, що 32-річний житель м. Житомир протягом 2014-2016 років надавав представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти України шляхом створення та розповсюдження через мережу Інтернет публікацій, що містять елементи психологічного маніпулювання суспільною свідомістю, а також спрямовані на розпалювання національної ворожнечі. Крім цього, зловмисник поширював в мережі Інтернет інформацію щодо збору коштів та іншого матеріального забезпечення злочинної діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», - йдеться у повідомленні прокуратури..

Незаконну діяльність особи викрито завдяки спільним злагодженим діям працівників прокуратури та регіонального управління СБУ. Наразі триває досудове розслідування, яке проводить слідчий відділ управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Прокуратура нагадує, що за вчинення особливо тяжких злочинів особі загрожує покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня в Житомирі СБУ проводила слідчі дії стосовно блогера. Як стало відомо, мова йде про Василя Муравицького  – колишнього місцевого журналіста 1984 р.н., який зараз активно публікує антиукраїнські матеріали та коментує події в Україні для проросійських ЗМІ.  У 2011 році Василь Муравицький, на той час – журналіст інтернет-видання «Журнал Житомира», отримав нагороду від міської влади за І місце в конкурсі «Журналіст року» (номінація «Кращий журналіст друкованих та електронних ЗМІ»).

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі