Суспільство

Безвіз змінив плани на відпочинок лише чверті українців, - опитування

3 August 2017, 09:27

Українці мають різні вподобання щодо того, як варто проводити відпустку цього літа. Частина провели або ще збираються провести її за кордоном, а інші – в Україні.

Де проводять свої відпустки українці, і чи змінювалися їхні плани щодо відпочинку у зв'язку з отриманням Україною безвізового режиму, дізнавалися у своєму новому матеріалі спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Найбільш поширений варіант відпустки для українців – це відпочинок за кордоном, так відповіли 36% респондентів. 25% опитаних планують відпочивати на українських курортах. Чверть учасників опитування відзначають, що вони не будуть брати відпустку цього літа взагалі. 9% українців кажуть, що їх відпустка проходитиме на дачі або ж за межами міста.

При цьому, 6% респондентів назвали свій варіант. Зокрема були зазначені такі активності, як похід, відпочинок біля озера, екскурсії святинями України. Деякі планують використовувати відпустку не для відпочинку, а для іншої роботи або ж пошуку нового місця для подальшого працевлаштування.

Не зважаючи на те, що Україна отримала безвізовий режим, який спрощує процес відвідин європейських країн, все ж таки плани українців щодо локацій відпочинку досить стабільні. Тільки 25% опитаних змінили плани щодо країни, у якій спочатку збиралися відпочивати, у зв’язку із впровадженням безвізу. Разом з тим, 50% респондентів вказують, що їх плани залишилися такими ж, як і були заплановані. Чверть учасників опитування є прихильниками конкретних країн для своїх вакацій, незалежно від того, чи потрібно для поїздки оформлення візи чи ні.

Результати опитування показують, що українці відпочивають як закордоном, так і в Україні. Тільки для чверті опитаних нововведення у правилах перетину кордонів з Європою змінили плани щодо відпустки. Близько 20% респондентів відзначають, що вони перевірили «дію безвізу» або ж збираються цього літа це зробити. Проте, 44% українців зауважують, що вони не зможуть скористатися безвізом через фінансові причини, а відтак вибирають для відпочинку курорти України.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні 2017 року. В опитуванні взяли участь 984 респонденти із різних регіонів України.

Які курорти для літнього відпочинку обирають житомиряни та чи вплинув на їх вибір безвіз, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі