Місто

Клумби в центрі Житомира: що планував «Зеленбуд» і як є насправді. Фоторепортаж

3 August 2017, 16:01

Навесні 2017 року директор КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Шевчук розповідав про новинки в озелененні міста.

Зокрема, він  констатував, що в Житомирі є 39 підпорядкованих його підприємству  клумб, до яких збиралися додати вічнозелені кущі й чагарники, аби вони виглядали більш «респектабельними» в будь-яку пору року.

Крім того, вже в 2017 році «Зеленбуд» збирався осучаснити 20 квітників, зокрема, той, який прикрашає майдан Корольова. Зараз там барвиста клумба з туями, й помітно, що над дизайном центрального квітника добре попрацювали.

«Плануємо нове озеленення міста цього року у плані якихось невеличких квіткових скульптур. Минулого року ми зробили павича. Цього року, може, зробимо якогось метелика», – додав директор «Зеленбуду».

Нагадаємо, квіткову скульптура павича встановили ще в 2016 року, вона знаходиться при вході до парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна. У 2017-му на Соборному майдані житомирські комунальники встановили оригінальну клумбу-«метелик» за 14 тис. грн. Зараз там - низькорослі квіти десятка відтінків.

Макети з реальним виглядом житомирських клумб 3 серпня змогла порівняти фотокореспондент Житомир.info.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі