Культура

Після концертів танцюристи житомирського «Сонечка» розповідали європейцям правду про події в Україні

4 August 2017, 13:14

З 5 по 31 липня вихованці Житомирського академічного ансамблю «Сонечко» дали 5 концертів у Польщі, 13 – в Італії та 4 – в Румунії.

Про це 4 серпня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«Нещодавно 40 танцюристів «Сонечка» повернулися з європейського турне в рідний Житомир. Поїздка була дуже насиченою. Європейські глядачі зустріли вихованців школи хореографічного мистецтва тривалими оплесками. Дякували стоячи», - йдеться у повідомленні.

«Дуже вражало, що в Європі мало знають про те, що насправді відбувається в Україні. Під час туру ми зустрічалися із європейцями, які вважали, що в Україні відбувається внутрішній конфлікт, а не війна за незалежність та територіальну цілісність України. Після  виступів «Сонечка» до нас часто підходили європейці і казали, що українці – це прекрасна, талановита, дуже красива нація, гідна бути у родині європейських народів», - цитує прес-служба художнього керівника «Сонечка» Михайла Гузуна.

Михайло та Тетяна Гузуни кажуть, що вдячні владі й депутатському корпусу за можливість брати участь у міжнародних фестивалях. Такі поїздки дуже потрібні, тому що вони не лише сприяють культурній інтеграції Житомира у європейський простір, але й надають європейській спільноті правдиву інформацію про Україну, - вважають вони. 

«Волонтерами доброї волі, інформаторами про правду в нашій країні називали нас європейці», -  сказав Михайло Гузун. 

Нагадаємо, рік тому 30 школярів і 10 вихованців «Сонечка» отримали стипендії міського голови.
 
Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016-го в житомирському драмтеатрі відбувся звітний концерт колективу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото  Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі