Місто

Капсулу з побажаннями закопали на місці майбутньої багатоповерхівки для житомирських АТОшників

4 August 2017, 14:42

Вранці 4 серпня на будівельному майданчику по вулиці Князів Острозьких, 59 зібралося кілька десятків людей. Усі вони прийшли на місце, де вже найближчим часом повинен з'явитися будинок, в якому отримають квартири учасники АТО. Сьогодні люди збираються написати свої побажання для нащадків на папері, сховати його в капсулу та залити у фундамент майбутнього будинку.

Голова громадської організації «Атошник» Віктор Камлук каже: ініціативна група колишніх військових розпочала підготовку до будівництва рік тому. Учасники АТО розуміли усі можливі ризики, але в то же час Віктор Камлук впевнений: для людей, котрі пройшли горнило війни, не існує труднощів, які вони не змогли б подолати.

«Навіть серед АТОшників не всі довіряли. Не те що не довіряли, а не вірили в те, що в нас це вдасться. Тому що ми не будівельники, ми взялись за це із нулем інформації. Ми просто того захотіли. Ви знаєте, особисто я ризики розглядаю не як ризики, що «все пропало», а як ризики «ми щось зробили не так, давайте будемо робити по-іншому». Команда, яка працює тут сьогодні, це хлопці, які пройшли горнило війни. І які вже можуть бути ризики, з якими ми не можемо справитись, якщо ми повернулись звідти? Я таких не бачу», - переконаний Віктор Камлук.

Написати своє побажання міг кожен бажаючий. Долучились до урочистостей з нагоди початку будівництва нового будинку і секретар міської ради Наталія Чиж та мер Житомира Сергій Сухомлин. Перед розміщенням капсули її освятив настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко.

«Десятки сімей отримають тут квартири. І ми розуміємо, що місто не може забезпечити всіх учасників АТО земельними ділянками. А ось саме за цією моделлю самі учасники АТО стають засновниками кооперативів, а місто дає гроші: за рахунок міста було профінансовано демонтаж того, що тут було раніше. Ми допомогли, в тому числі, й з оформленням дозволеної документації і сьогодні ми заклали капсулу, починає будуватись фундамент. До кінця наступного року, за затвердженням забудовника, цей будинок буде введено в експлуатацію. Ось цей шпатель я у себе в кабінеті повішу на стінку. І думаю, що за кілька років завдання – щоб з'явились ще кілька таких шпателів з тих будинків, які будуть будуватися для житомирян: для наших вчителів, для наших медичних працівників і для учасників АТО в першу чергу», - каже Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, зведення багатоквартирного житлового будинку по вулиці Князів Острозьких, 59 планували завершити у ІІ кварталі 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2016 року депутати міськради віддали земельну ділянку по вулиці Князів Острозьких, 59 під будівництво ЖБК «Атошник». 1 липня 2016 року житомирський виконком підтримав проект рішення про знесення аварійного будинку по вул. Князів Острозьких, і 1 серпня того ж року будинок почали розібрати. Наприкінці березня 2017 року земельну ділянку по вулиці Князів Острозьких, 59 почали обносити парканом. 7 червня питання розподілу квартир в будинку на вулиці Князів Острозьких, який будує громадська організація «Атошник», будуть розглядати на засіданні виконкому Житомирської міської ради. Згодом з цим питанням розбиралися на засіданні робочої групи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі