Політика

В райцентрі Житомирської області конкурс на посаду директора бібліотеки виграла одіозна сепаратистка, - Кізін

5 August 2017, 10:24

4 серпня голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Сидір Кізін взяв участь у роботі сесії Чуднівської районної ради, під час якої було порушено питання про призначення директора Чуднівської центральної районної бібліотеки.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

«Працівники закладу вже понад три роки скаржаться на співробітницю, яка пропагує антидержавницькі погляди та настрої. Працівники бібліотеки зазначають, що ще у 2016 році написали скаргу голові Чуднівської райдержадміністрації з проханням замінити членів комісії, та як запевняють, їх не почули», - йдеться у повідомленні.

Колектив бібліотеки звернувся до очільника Житомирського обласного осередку «Свободи» Сидора Кізіна.

«Така людина не має морального права працювати в ідеологічній установі, а керівництво району її рекомендує на керівну посаду – директора районної бібліотеки. У жовтні 2016 року Киричук О.Ю. була попереджена службами СБУ Житомирської області за пропаганду своїх проросійських поглядів в соцмережах та за негативне відношення до загиблих воїнів (стенд-виставку, яка стояла на абонементі райбібліотеки винесла, коментуючи: "Я не можу дивитися на цих вбивць мирного населення Донбасу")», – йдеться у зверненні.

ВО «Свобода» повідомляє, що депутат райради Сергій Костяков, який був присутнім на проведенні конкурсу, говорить, що конкурс проводився непрозоро, й запропонував провести конкурс повторно. Сидір Кізін закликав керівництво району скасувати результати конкурсу на посаду керівника центральної районної бібліотеки.

«На звернення колективу центральної районної бібліотеки попросив районну раду і адміністрацію скасувати конкурс на посаду керівника цієї бібліотеки. За результатом сумнівного конкурсу цю посаду мала обійняти одіозна сепаратистка Оксана Киричук – активна учасниця антиукраїнських груп у соцмережах "За Путина", "АнтиМайдан", "Слава Юго-Востоку и Беркуту". Ще до конкурсу ця особа розпочала репресії проти бібліотекарів. Сподіваюсь, у керівництва райдержадміністрації і ради вистачить громадянської позиції і здорового глузду, щоб правильно вирішити цю ситуацію. Ми маємо діяти рішуче, тим більше в умовах війни, яка ведеться не тільки за території, а й за душі наших людей», - зазначив Сидір Кізін.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі суд дозволив арештувати місцевого блогера-журналіста Василя Муравицького, який підозрюється у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України.

 

Фото прес-служби ВО «Свобода»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі