Влада

На околиці Житомира урочисто відкрили приміщення, де базуватиметься рота спецпризначення поліції

5 August 2017, 11:39

Вранці 5 серпня в Житомирі на вулиці Богдана Хмельницького, 44 урочисто відкрили центр підготовки та навчань роти спецпризначення управління превентивної діяльності Національної поліції України. Впродовж років до занедбаного приміщення, де раніше був приймальник-розподільник для затриманих за адмінправопорушень, нікому не було діла. Але за останній час тут повністю зроблений внутрішній ремонт приміщень, перекритий дах та обладнано територію для підготовки бійців спецпризначенців.

«Після мого призначення я об’їхав всі приміщення, які належать головному управлінню Нацполіції, і прийшов до висновку, що підрозділу, який постійно виконує бойові завдання, роті спеціального призначення необхідне покращене приміщення, нормальні умови для несення служби і відпочинку. І тому ми вибрали цей об’єкт, який стояв занедбаний декілька років. Звернулись до обласної влади по допомогу, щоб виділити кошти для відновлення цього будинку. І завдяки зусиллям обласної ради, зусиллям наших підрядників, безпосередньо бійців цього підрозділу, ви бачите в якому вигляді зараз воно є. Це дійсно сучасне приміщення, в якому приємно виконувати свої завдання та нести службу цілодобово», - каже начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«В нас такий підрозділ, він універсальний, робить все: ми можемо і злочинців ловити, і виконувати бойові завдання на сході, і навіть будувати, вони ж всі люди, вони в сім’ях живуть», - каже командир роти спецпризначення Юрій Іванюк.

Загалом на ремонтні роботи та відновлення приміщення на вулиці Богдана Хмельницького, 44 витратили майже 1,5 млн. грн. І якщо потрібно, то міська та обласна влада готові і в подальшому підтримувати підрозділи поліції, які забезпечують правопорядок в регіоні – переконує голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Ви всі бачили останню сесію. Дуже там зосередили увагу на тому, що ми виділяємо 900 тис. грн на автомобіль. Знаєте, коли людина у скруті, коли вона хоче, щоб її захистили, то вона біжить до міської, обласної влади, до поліції і просить захисту. А коли ми виділяємо кошти, то є активісти, громадські діячі, які, скажімо, займають якусь таку позицію, що коштів не потрібно виділяти. Ось вам результат виділених коштів спільно обласною адміністрацією, обласною радою. Громадяни, мешканці нашої області та міста Житомир, мають відчувати себе безпечно. Для того, щоб відчувати себе безпе5чно, влада області і міста завжди буде виділяти ті кошти, які потрібні для того, щоб мешканці області відчували себе безпечно, не дивлячись на ту критику, яка можливо десь проходить, ми на те звертати уваги не будемо», - сказав Ігор Гундич.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня житомирська поліція відзначила другу річницю створення Нацполіції України виставкою техніки та зброї і концертом. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі