Події

Житомирський суд дозволив арештувати чотирьох хабарників, але вони можуть вийти під заставу

7 August 2017, 10:02

Корольовский районний суд м.Житомира дозволив заарештувати чотирьох хабарників, які були затримані під час отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

4 серпня прокуратура повідомляла про арешт та відсторонення від посади голови сільради з Ружинського району.

«Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира голові сільської ради обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення грошової застави. Також ухвалою суду посадову особу органу місцевого самоврядування  відсторонено від посади», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 липня затримали голову однієї із сільських рад Ружинського району під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 8 тис. грн: сільський голова вимагав та одержав від заступника директора місцевого ТОВ таку суму коштів за неперешкоджання підприємницькій діяльності, пов’язаній із виготовленням цегли. 

Також 4 серпня суд на два місяці заарештував голову сільради з Пулинського району.

«За клопотанням, погодженим із процесуальним керівником прокуратури області, у п’ятницю, 4 серпня 2017 року, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира голові сільської ради обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою тривалістю 60 діб, з можливістю внесення застави на суму 33 тис грн. Також, ухвалою суду посадову особу відсторонено від посади», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, правоохоронці затримали хабарницю 2 серпня: голова сільської ради, 34-річна жителька Пулинського району, вимагала та одержала від місцевого жителя грошову винагороду в розмірі 26 000 грн за видачу рішення про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо виділення у приватну власність 0,05 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Також 4 серпня за рішенням суду арештовані із правом внесення застави працівники Райківської виправної колонії.

«4 серпня 2017 року за клопотанням слідчого відділу прокуратури Житомирської області ухвалами Корольовського районного суду м. Житомира обом керівникам медичної установи обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення грошової застави: начальнику лікарні – у розмірі майже 135 тис грн, його заступнику – майже 70 тис грн. Також, у ході досудового слідства начальнику лікарні виправної колонії та його заступнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах)», - поінформувала 5 серпня обласна прокуратура.

Нагадаємо, 2 серпня у Бердичеві затримали начальника багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії та його заступника під час одержання ними 5 тис доларів неправомірної вигоди: вони вимагали від засудженого таку суму за підготовку клопотання до суду для звільнення його від подальшого відбування покарання за хворобою. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі