Місто

Житомирські діти учасників АТО ділилися враженнями від безкоштовної поїздки на відпочинок у Грузію

7 August 2017, 14:48

Засмаглі, усміхнені та відпочилі – такими з тижневої поїздки до Грузії повернулися 25 житомирських дітей учасників АТО. Безкоштовний відпочинок дітям організували Житомирська міськрада та місто-побратим Кутаїсі, які взяли усі витрати на себе. Нині діти наввипередки діляться враженнями.

Разом із тим, юних відпочивальників неабияк вразила грузинська гостинність та кухня.

«Ми їх вчили українській мові, а вони нас грузинській», - розповідає Ярослав Лаговський.

«Мені сподобалось усе, починаючи від їхньої кухні, закінчуючи нашими подорожами до храмів, печер з останками динозаврів, ботанічний сад. Там гарні краєвиди, ми робили там гарні фотографії. У них дуже смачна традиційна страва – хінкалі. Вони схожі на пельмені, потрібно відкушувати шматочок, випивати сік, з’їдати, а верхню частинку залишати», - пригадує Назарій Нагорний.

«Хінкалі, хачапурі та кебаб», - додає Ярослав Лаговський.

Сімнадцятирічний Ярослав зізнається: до Грузії летів не з порожніми руками, а з українськими сувенірами, які радо дарував місцевим. Натомість, до України повертався вже із грузинськими.

«Я привіз магніти та спеції», - ділиться хлопець.

Не залишився без подарунків і мер Житомира Сергій Сухомлин, якому діти привезли кубок і прапор від мерії Кутаїсі.

Дякують за поїздку і батьки юних відпочивальників. Кажуть: діти повернулися не лише оздоровленими, а і щасливими.

«Ми дуже вдячні, що наші діти оздоровилися і набралися стільки позитиву», - говорить Рано Мельниченко.

Зрештою, міський голова зізнається: наразі ведуть перемовини, аби наступного літа діти поїхали відпочивати не лише у Грузію, а і в Польщу, Туреччину, ба навіть у Китай. 

«Думаю, що вже цього місяця ми підпишемо договір між Житомиром і турецьким містом-курортом Ізмір, і наступного року – Туреччина, Егейське море здається. Мер Ізміра думаю теж зацікавлений у встановленні таких дружніх відносин і, думаю, ми теж організуємо туди поїздку, як і до Грузії. А 12 - 13 серпня іще прилітає делегація з Китаю, не знаю, наскільки туди можна дітей відправляти 9на відпочинок), але з точки зору розвитку світогляду, то це теж буде цікаво», - зауважив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі