Події

Експертиза визначить адекватність пенсіонера, який в Житомирській області секатором поранив школяра

9 August 2017, 11:41

8 серпня до поліції надійшло повідомлення про госпіталізацію 8-річного жителя смт. Першотравенська Баранівського району Житомирської області з колотою раною спини в області нирок.

Про це 9 серпня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Перевіряючи інформацію, поліцейські з’ясували, що хлопчика травмував місцевий житель, умисно кинувши металевий секатор для обрізування гілок. Подія сталася близько 12.00 поблизу двоповерхового будинку на одній з вулиць селища у загальнодоступному місці.

Хлопчаки збирали груші та яблука з дерев, що ростуть довкола, коли до них вибіг чоловік і почав сварити. Діти кинулися врізнобіч, а розгніваний дорослий кинув навздогін секатор для обрізування гілок, що тримав у руках», - інформує поліція.

У результаті металевий предмет травмував одного з хлопчаків, який, за попереднім висновком лікарів, отримав тілесне ушкодження у вигляді колотої рани спини в області нирки. 63-річний чоловік стверджує, що він є власником дерев, а діти обривали плоди.

За даними поліції, за вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

«Під час досудового розслідування буде призначено низку експертиз щодо ступеня тяжкості отриманих дитиною травм та адекватності дорослого, який їх наніс»,  - каже начальник Баранівського відділення поліції Олексій Гнатюк.

Загалом санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на термін до 2 років.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно поблизу тієї ж Баранівки під час відпочинку на природі батько випадково смертельно травмував свого дворічного сина.

Фото ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі