Влада

Житомир отримав 106 млн грн субвенції – на субсидії та медичне обладнання

9 August 2017, 13:08

Житомир отримав більше 100 млн грн субвенції з держбюджету, яку розподілили на позачерговому засіданні міськвиконкому 9 серпня.

Заступник директору департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук повідомила, що субвенція надійшла на компенсацію субсидій та придбання медичного обладнання.

«В місто спрямовані субвенції на житлові субсидії в сумі 95 мільйонів 940 тис. 800 грн. Ця сума досить значна і ми найближчим часом чекаємо надходження, тому необхідно терміново прийняти цю суму до міського бюджету. Крім цього, нам виділена субвенція 10 мільйонів гривень на придбання медичного обладнання. Ми вчора отримали розпис державного бюджету і маємо можливість вже в цьому місяці використовувати ці кошти. Прошу підтримати зазначені зміни до міського бюджету», - повідомила заступник директора фіндепартаменту Діна Прохорчук.

Вона уточнила, що на 1 серпня загальна заборгованість по відшкодуванню коштів за надані субсидії становить 167 млн грн, з яких 5 млн грн винні ЖЕКам.

«Найбільша сума – це за природний газ: 124 мільйони заборгованості. Сума (субвенції) ми ще не знаємо, як буде надходити, оформлені різні протокольні схеми на взаємозаліки за газ, за електроенергію і так далі. Але на ЖЕКи в першу чергу ми плануємо спрямувати», - пояснила Діна Прохорчук.

Заступник мера Матвій Хренов повідомив, що кошти додаткової медичної субвенції в першу чергу будуть спрямовані на придбання обладнання для центру малоінвазивної хірургії на базі ЦМЛ №2 і закупівлю рентгенівських апаратів в кожну поліклініку міста.

«Ми хочемо створити центр малоінвазивної хірургії на базі другої міської лікарні. По статистиці це дозволить в декілька разів зменшити час перебування пацієнта в лікарні і в два рази зменшується період видужування пацієнтів за рахунок того, що немає великих розрізів, а все проводиться за мінімальних ушкоджень навколишніх тканин. Це дозволить проводити оперативні втручання і на черевній порожнині, і гінекологічні, і урологічні, і ортопедичні. В наших комунальних установах таке обладнання є, але воно застаріле і використовується рідко. Дуже часто лікарі самі збирали це обладнання з того, що могли знайти, а тут буде повний комплекс, який забезпечить втручання, фактично, в будь-якій системі. І плануємо закупити три нових рентгенівських апарати», - розповів заступник мера.

Нагадаємо, в лютому цього року Матвій Хренов розповідав, що у 2017 році в Житомирі планують зробити центр малоінвазивної хірургії.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні міськвиконкому 9 серпня планували розглянути три питання, проект рішення про розподіл субвенції був включений до порядку денного «з голосу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі